Andreea Târșoagă, numărul 11
Andreea Târșoagă, numărul 11

În martie, 2019, una din cele mai valoroase tinere handbaliste ale României, componentă a naționalelor de junioare și de tineret, Andreea Târșoagă, din Tg Mureș, avea să se accidenteze grav, fiind obligată să suporte o operație de ligamente încrucișate, la Clinica Nova Vita din oraș. Doctorul Melinte, cel care a supus-o intervenției chirurgicale, i-a explicat sportivei că-i trebuie o perioadă de 8 luni de recuperare, după care să intre treptat la antrenamente.

Dar sportiva n-a ascultat și a intrat la joc în noiembrie, adică la doar 8 luni de la operație, semn că a-nceput antrenamentele mult mai devreme, decât i-a recomandat doctorul Melinte. Și junioara noastră a recidivat, în martie 2020, cred că la un meci greu, pe terenul echipei CSU Reșița. A fost operată din nou, la același doctor Melinte, care s-a supărat nevoie mare, că sportiva n-a respectat recomandările sale.

Andreea Târșoagă nu poate debuta în Liga Florilor la 18 ani

Acum, este o altă tentație – Târșoagă a ajuns la Gloria Bistrița, o echipă din Liga Națională, și o mănâncă tălpile, desigur, dorind să debuteze chiar înainte de a împlini 18 ani. Horațiu Pașca, însă, se dovedește a fi un antrenor cerebral – el este cel care a insistat ca Târșoagă să ajungă în vestiarul său, dar a recunoscut că tânăra nu va intra în teren, decât atunci când va fi recuperată 110%!

Ne bucurăm de spusele lui Pașca, fostul selecționer al naționalei de senioare gândindu-se, probabil, că, de-acum, eleva sa va ajunge să joace și pentru România mare!

Această echipă s-a dezintegrat, va urma o alta?

P.S. Să mai spunem că echipa CSM Tg Mureș, din Divizia A, Seria D, nu va mai participa la Turneul de promovare, pentru că vestiarul s-a dezintegrat: Andreea Târșoagă, Maria Ola, Flavia Stan, Roxana Guță, Tania Coșarcă și Luciana Bercea au plecat la Bistrița, împreună cu cuplul de antrenori, Mihaela și Claudiu Evi. Corona Brașov le-a transferat, se pare, pe Monica Bărăbaș, Sarah Darie, Ioana Ugran, Carla Lăcătuș și Flavia Munteanu. Doar aceste două destinații le cunoaștem, deocamdată.  

Hashtag News