Fotbaliștii tricolori au moralul scăzut înaintea meciului cu Israel

Naţionala României va juca marţi un nou meci amical, în deplasare, cu Israelul.

Starea de spirit în cadrul lotului echipei naţionale de fotbal a României, este una foarte proastă. Jucătorii se confruntă cu trei focare diferite, respectiv de viroză, gripă şi Covid-19, a declarat selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Edward Iordănescu. Atentatul care a avut loc la distanţă mică de Netanya, oraşul unde va avea loc partida cu Israel, a afectat mai mult starea de spirit a fotbaliștilor.

Edward Iordănescu: Starea de spirit e foarte proastă

„Am avut trei focare diferite, viroză, gripă şi Covid-19. Starea de spirit e foarte proastă, cu menţiunea că după jocul cu Grecia aveam o teamă pentru că ştiam că mai sunt anumite probleme şi există riscul să mai apară şi alte cazuri. Mai mult, în jocul cu Grecia am avut trei jucători care au evoluat cu Covid-19 (..) „, a declarat Iordănescu.

Pentru partida cu Israel, selecţionerul a anunţat că media de vârstă a jucătorilor este cu puţin peste 25 de ani. El a fost nevoit să aducă fotbalişti tineri din cauza cazurilor de Covid-19 apărute în lot.

„La ce am trăit în ultimele 10 zile, clar asta ne mai lipsea. Se creează o stare foarte proastă pentru că băieţii văd că le mai pică un coleg, am avut câte 4-5 închişi în cameră, le duceam mâncarea la uşă, au fost momente foarte grele. Eu am mai trecut prin asta de două ori, o dată la CFR şi în mandatul de la FCSB, dar ştiam că este Covid-19 şi aia e, acum nici nu ştiam care ce are. Era ca la spital, nu în cantonament. Poate ăsta a fost ghinionul, îmi doresc să cred că am epuizat acum toate ghinioanele şi în vară să fim semnificativ mai bine”, a mai spus Iordănescu.

Alexandru Maxim are o viroză respiratorie iar Mario Camora are probleme musculare. Cei doi nu au făcut deplasarea, duminică, în Israel. Alţi patru fotbalişti, Răzvan Marin, Alexandru Mitriţă, Deian Sorescu şi Florin Tănase, şi secundul Florin Constantinovici, au intrat în izolare, fiind testaţi pozitiv la Covid-19 a doua zi după meciul cu Grecia (0-1).

În lot sunt Claudiu Petrila şi Darius Olaru (FCSB), convocaţi de urgenţă, precum şi Nicuşor Bancu, Cristian Manea, Dennis Man şi Denis Alibec, care nu au putut evolua contra Greciei din cauza unei viroze.

Naţionala României va juca marţi un nou meci amical, în deplasare, cu Israelul (Netanya, ora 20:45).

Dorel Vișan: „Iubirea se topește, rămâne doar respectul”