Dănuț Lupu eliberat condiționat din închisoare

El a stat 5 luni în spatele gratiilor

Danut Lupu
Danut Lupu sursa foto Wikipedia

Fostul internațional Dănuț Lupu (57 de ani) a fost eliberat condiționat din închisoare. Fostul fotbalist a primit o condamnare de 7 luni și 10 zile la începutul lunii octombrie deoarece a condus fără a deține un permis de conducere, potrivit ziare.com.

În octombrie 2023, fostul fotbalist Dănuț Lupu a fost condamnat la 7 luni și 10 zile de închisoare cu executare, după ce a condus fără permis.

Dănuț Lupu a fost condamnat la închisoare cu executare, după ce a fost prins conducând fără permis valabil, deoarece, deși se afla în termenul de supraveghere al unei pedepse anterioare, a comis o nouă infracțiune, ceea ce „denotă un pericol social relativ ridicat”, se arată în motivarea Curții de Apel București.

După ce a stat 5 luni în spatele gratiilor, Dănuț Lupu a fost eliberat

Cererea sa a fost acceptata joi, deși termenul inițial era 27 martie. Dănuț Lupu a executat până în momentul de față fracția minimă cerută de lege, de două treimi din pedeapsă. În plus, el a mai câștigat câteva zile deoarece a muncit în închisoare. Ajuns în spatele gratiilor după ce, inițial, fusese dat în urmărire internațională pentru că, la momentul condamnării, se afla în Dubai, Lupu a fost încarcerat la Rahova, unde a stat într-o secție complet nouă, echipată la standarde europene.

Fostul dinamovist s-ar putea întoarce în spatele gratiilor, după ce soția sa și un apropiat al său ar fi mințit pentru el într-un alt dosar penal. Dănuț Lupu este un fost fotbalist român, care a jucat pentru Echipa națională de fotbal a României la Campionatul Mondial de Fotbal din 1990. Elevii și cadrele didactice ale unui liceu din județul Alba, evacuați