Captură video Youtube

Dorel Vișan, în vârstă de 84 de ani, a vorbit la emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai” despre cel mai greu moment din viața lui: pierderea soției sale cu care a împărțit 29 de ani.

Îndrăgitul actor nu a reușit să treacă peste moartea soției nici acum, precizând că nu a avut niciodată în plan să se recăsătorească. În 1993, după trei decenii de mariaj, Dorel Vișan și-a pierdut soția, pe Maria, din cauza unei boli teribile.

 „Nu mi-am putut închipui că un om se poate căsători a doua oară, mai ales când despărțirea a fost foarte tragică. Am ținut atât de mult la relația noastră, dar nu am putut să trăiesc singur. Am avut prietene și am și astăzi. Problema este ca această viață să fie discretă și să fie în limitele moralei creștine și a moralei omenești”, a declarat actorul.

Pentru noi, românii, e greu, trăim într-o ignoranță totală”

De asemenea, acesta a precizat că pentru el, căsătoria este o „școală” în care fiecare învață de la celălalt, afirmând că după pierderea soției a încercat să își mute gândurile și acțiunile spre altceva.

„Am considerat întotdeauna căsătoria că este o școală continuă și fără sfârșit în care fiecare învață de la celălalt. În căsătorie, lucrul fundamental este respectul, iubirea se topește, dar respectul trebuie să rămână până la capăt”, a declarat celebrul actorul.

Totodată, Dorel Vișan a vorbit și despre dependența sa de alcool, ce i-a adus numeroase probleme de sănătate. Cu toate acestea, actorul a declarat că deține o prisacă și o vie.

 „La primul pahar, omul bea vin. La al doilea pahar, vinul bea vin. La al treilea pahar, vinul te bea pe tine. Trebuie să te consideri un nimic în fața Creatorului, a puterii supreme. Pentru noi, românii, e greu, trăim într-o ignoranță totală. Problema nu e că nu știm, ci aplicăm greșit ceea ce știm”, a concluzionat actorul.

Dorel Vișan este printre cei mai cunoscuți actori români, acesta fiind o legendă vie a teatrului românesc. De-a lungul carierei sale, Vișan a avut peste 40 de roluri importante pe scena teatrului, dar și în cinematografie.

Citește și: Mobila regretatei actrițe Stela Popescu, scoasă la vânzare pe internet