Cu numai o zi înainte de începerea anului școlar, la nivelul municipiului București au apărut primele modificări cu privire la modul în care se vor desfășura cursurile. Ministrul Educației, Monica Anisie a declarat, duminică, că au apărut cazuri de Covid la două instituții de învățământ, Şcoala Centrală şi la o grădiniţă, Zâna Florilor, fapt pentru care a fost solicitat instituirea scenariului roșu.

„Au fost unele școli care au solicitat altceva decât au decis inițial. Am venit la Inspectoratul Școlar. Am avut o întâlnire și ieri cu dl inspector școlar general și cu câțiva inspectori de sector. A fost prezent și dl prefect și dna director de la DSP. Au făcut o analiză. Au reevaluat fiecare unitate de învățământ în parte și astăzi dl prefect va realiza Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență. Acolo vor fi luate decizii.

Eu, astăzi, la ISMB nu am făcut altceva decât să discut cu colegii mei fiecare situație în parte și să vedem cum putem să ajutăm. Trebuie să înțelegem că este important să punem umărul în așa fel încât elevii, profesorii și tot personalul din unitatea de învățământ să fie în siguranță”, a spus Anisie.

Se așteaptă schimbarea „semaforului”

„Sunt şcoli care au solicitat decizia Consiliului de Administraţie să înceapă în scenariul roşu. Aşteptăm să se întrunească Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă din Bucureşti, ca să dea şi hotărârea pentru scenariul roşu. (…)

Pot participa la cursuri în sistem online, aşa cum au participat şi când au fost suspendate cursurile. În perioada în care am fost în stare de urgenţă, cum au ţinut cursurile? Nu de acasă? La fel cum s-au ţinut cursurile atunci, la fel se vor susţine şi acum”, a mai spus ministrul Educaţiei.

Joi, în cadrul Comitetului pentru Situații de Urgență din București se știa că sunt 595 de unități de învățământ, de stat și particulare, încadrate în scenariul galben și 17 unități de învățământ în scenariul roșu. 

Citește și: Bucureștiul, între verde și galben

#News