Gabriela Firea, edilul Capitalei, a transmis un mesaj cu ocazia „Zilei Libertății Presei” tuturor jurnaliștilor. Primarul Firea și-a amintit de toate etapele meseriei de jurnalist, de la reporter de teren, la redactor-economic, editor, realizator și perioada “prompter”.

3 mai – „Ziua Libertății Presei”

„Pur și simplu. AZI. Radio Contact. BBC. TVR. Antena 1. Antena 3. Săptămâna Financiară. Financiarul. Felicia. Redacții în care am crescut. Oameni de la care am avut de învățat, la început. Și pe care i-am îndrumat, mai apoi. O lume. O viață. Un destin. Cu sau fără nedreptăți de moment, presa a rămas pentru mine prima iubire.

Am trecut prin toate etapele acestei profesii de credință. De la reporter de teren, la redactor-economic, editor, realizator.

A fost și perioada “prompter”, atât de ironizată. Până în zilele noastre, când mai-marii zilei își citesc declarațiile către popor de pe prompter. Nu e așa simplu, nu? Să fii natural și coerent în fața unui aparat prin care “curg” cuvintele..

Cel mai mult mă doare când pleacă unul dintre-ai noștri. Pe care-l știu de când scriam împreună istoria presei libere, de după ‘90.

În ultima perioadă, din ce în ce mai mulți. Nedrept de mulți…

Jurnalistica pare o meserie simplă. Dar e o îndeletnicire care te mistuie în interior și te consumă.

Un gând bun tuturor celor care nu își uită motivul pentru care au intrat în presă. Mai demult sau mai recent.

De Ziua mondială a libertății presei, la mulți ani tuturor jurnaliștilor!

Sănătate, tenacitate, adevăr, respect, curaj.

Vă spun din trei surse: sunteți cei mai buni!!”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

#NEWS