Șoferii bucureșteni care au achitat în avans contravaloarea tarifului de acces și circulație pentru Vignieta Oxigen pot depune, începând de luni, 14 septembrie 2020, cererile pentru rambursarea sumelor plătite.

„Restituirea taxei se va face către cetățenii care au cumpărat Vignieta Oxigen, indiferent de tipul de vignietă achiziționată, fiind exceptată perioada în care documentul de instituire a taxei a fost în vigoare (HCGMB 539/2019), respectiv 1 ianuarie – 22 martie 2020.  Termenul de restituire este 30 de zile lucrătoare de la data depunerii solicitării”, se arată în comunicatul Administrației Străzilor București.

Sumele aferente Vignietei Oxigen vor fi rambursate în baza unei cereri de restituire, care va putea fi depusă astfel:

 -electronic la adresa de e-mail: office@aspmb.ro, cu precizare în subiectul mesajului: „Cerere de restituire vignietă Oxigen”;

 -fizic, la sediul Administrației Străzilor București din strada Domnița Ancuţa, nr. 1;

 -prin poştă, cu scrisoare recomandată de primire.

Cererile de restituire pot fi descărcate de pe site-ul Administrației Străzilor București și vor fi însoțite de copie a cărții de identitate, copie a certificatului de înmatriculare a vehiculului, care va purta înscrisul „conform cu originalul” și semnătura, copie a documentului de plată.

Cetățenii vor putea solicita restituirea taxei până la data de 13 septembrie 2023, iar banii vor fi rambursați prin acceași modalitate prin care s-a efectuat plata: fie transfer bancar, fie vor fi ridicați de la casieria ASB din strada Domniţa Ancuţa, nr. 1.

Hotărârea de introducere a acestei taxe a fost luată în ședința Consiliului General al Municipiului București, în 24 octombrie 2019, și urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2020, cu o perioadă de grație.

La finalul lunii februarie 2020, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că renunță la taxa Oxigen, după un sondaj pe Facebook, la care 90% dintre cei participanți au spus că nu doresc această taxă.

Citește și: Primarul Capitalei s-a întâlnit cu membrii Camerei de Comerț Româno-Americane AmCham

#News