Mircea Badea continuă războiul cu ministrul Muncii, Violeta Alexandru, folosind același limbaj grobian, cu care ne-a obișnuit.  Altfel, după cazul din această săptămână, în care o adolescentă de 14 ani a fost reținută după ce a bătut și umilit o altă fată, Badea consideră că violența se repară tot prin violență, cel puțin asta reiese din postarea făcută de el pe Facebook.

Mai mult, văzând că autoritățile nu au luat nicio măsură în acest sens, în contextul în care mama adolescentei agresoare lucrează, de 18 ani, în cadrul Direcției pentru Protecția Copilului Gorj, Badea a considerat potrivit să publice numerele de telefon ale ministrului Muncii Violeta Alexandru (deși Direcția Generală de Asistență Socială și Protectia Copilului Gorj nu se află în subordinea acestui minister, ci a Consiliului Județean), precum și al președintelui CJ Gorj.

Raspunsul prea elegant pentru „grobianul” Badea

Ministrul Violeta Alexandru i-a răspuns lui Badea, acuzându-l pe acesta că incită la violență, pus de PSD. Mai mult, Violeta Alexandru face apel la „luciditate și decență”,precum și scoaterea copiilor „din ecuația luptelor politice”.

„Telefonul meu (plătit de mine, nu de minister sau de partid) a fost afișat astăzi de PSD-iști pe internet. Iată o mostră. Am răspuns oamenilor, așa cum fac de fiecare dată. Dar nu am răspuns la înjurături. Toate la fel, identice. Este o perioadă cu multe încercări, oamenii sunt tensionați, o tensiune pe care PSD o încurajează, o alimentează. Nu cred că am mai trecut vreodată printr-o perioadă ca aceasta, cu o asemenea violență de limbaj întreținută și chiar stimulată de PSD. Se folosesc de oameni și de necazurile lor pentru a incita la violență.  Partidul acesta este iresponsabil. (…)

Telefonul meu (plătit de mine, nu de minister sau de partid) a fost afișat astăzi de PSD-iști pe internet. Iată o…

Publicată de Violeta Alexandru pe Vineri, 11 septembrie 2020

Ce sunt în măsură să fac – și nu mă feresc deloc – este să cer instituțiilor să judece, în mod obiectiv, faptele și să nu amestece lucrurile.  Prefer să se dea cu pietre în mine decât să se facă abuzuri doar pentru că se pornește o campanie dintr-o anumită parte a presei. Prefer să mă înjure toți cei organizați de PSD (sigur că gestionez mai greu blestemele la adresa fetiței mele) decât să fac o nedreptate unui om, printr-o declarație neinspirată că ar trebui, pentru un gest de neacceptat al copilului, mama să fie dată afară de la serviciu, indiferent de locul unde aceasta muncește.  Acesta este și un apel la luciditate și decență. Haideți să scoatem copiii din ecuația luptelor politice și să ne concentrăm la felul în care putem crea condiții decente de muncă și de viață pentru familiile din România, ca sa putem crește împreună copii buni”, a scris Violeta Alexandru pe Facebook.

Continuarea „telenovelei” Badea – Alexandru

După acest răspuns primit din partea ministrului, Badea a avut o altă ieșire, la fel de vulcanică. „Imbecila asta si-a facut public nr. de telefon, dupa care rage ca i-am facut public nr. de telefon :))))”

Și da, chiar dacă numărul de telefon a fost postat chiar de Violeta Alexandru, asta nu îl disculpă cu nimic pe Mircea Badea, nici de vocabularul folosit, dar nici de incitarea la violență de care dă dovadă.

Citește și: Mircea Badea, despre adolescenta agresivă: ”Javra merită pedeapsa cu moartea”

#News