Două licee, unul de stat și unul privat, din Galați vor începe cursurile în „scenariul roșu” (online) din cauza unei persoane infectate cu noul coronavirus. Este vorba de directoarea liceului particular „Marin Coman”, care s-a infectat, iar în urma anchetei epidemiologice 30 de profesori de la ambele licee sunt izolați la domiciliu.

Direcția de Sănătate Publică Galați a început o anchetă epidemiologică și a stabilit că 30 de profesori au participat la un consiliu profesoral condus de directoarea liceului privat „Marin Coman”.

Potrivit conducerii Inspectoratului Școlar Județean, aceasta nu știa că era infectată cu Covid 19, dar toate persoanele care au participat la ședință au devenit potențiale purtătoare ale bolii. Inspectorul școlar din Galați, Onuț Atanasiu a anunțat că Liceul „Anghel Saligny” a făcut cerere pentru scenariu roșu pentru cel puțin 5 zile, până când se încheie ancheta epidemiologică.  „Doamna a luat contact cu alte 4 cadre didactice de la alt liceu, dar care nu au mai apucat să intre în contact cu alte persoane din liceele lor, fiind atenționate de DSP”, a precizat oficialul, citat de edupedu.ro. 30 de profesori care predau la ambele licee au fost izolați la domiciliu.

La nivelul județului Galați, 233 de unități școlare de stat vor începe activitatea pe „scenariul verde”, 149 pe „scenariul galben” și 2 pe „scenariul roșu”. 18 unități școlare nu îndeplinesc condițiile sanitare pentru a primi copiii la cursuri, în timp ce 8 unități nu fac obiectul autorizării, fiind în proces de realibitare.

În cadrul ședinței de lucru a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Galați s-au decis scenariile (1-verde,…

Publicată de Gabriel Avramescu pe Joi, 10 septembrie 2020

În învățământul privat, 11 unități școlare vor primi copiii pe „scenariul verde”, 5 pe „scenariul galben” și tot 5 pe „scenariul roșu”.

 

Citește și: Galați: un oraș fără turiști, dar invadat de pelicani

#News