Bărbat dintr-o comună din Bacău, sfâșiat de o haită de câini

Primarul localității întreabă pe Facebook cetățenii dacă sunt de acord cu eutanasierea câinilor din adăpostul localității.

Primarul comunei Buciumi din apropierea orașului Onești cere aprobarea localnicilor pentru a eutanasia câinii din adăpostul amenajat în comună deoarece este plin și alți câini fără stăpân patrulează prin localitate. Decizia a fost luată după ce vineri, 16 decembrie, în jurul orei 14:00, pe un teren agricol a fost descoperit cadavrul unui bărbat de 40 de ani din aceeași localitate, potrivit g4media.ro.

Potrivit informațiilor, bărbatul decedat a fost sfâșiat de o haită de aproximativ 15-20 de câini, extrem de agresivi.

„În data de 16 decembrie a.c. în jurul orei 14, a fost identificat, pe un teren agricol situat între Onești și Răcăuți cadavrul unui bărbatul are 40 de ani, din comuna Buciumi. Cadavrul prezenta urme ce par a fi mușcături de câine, fiind transportat la morgă în vederea efectuării autopsiei”, a comunicat Cătălina Păduraru, purtător de cuvânt IPJ Bacău. În cauză a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, cercetările fiind făcute de polițiștii din cadrul IPJ Bacău.Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au amendat primarul comunei Buciumi cu 15.000 lei „pentru neluarea măsurilor prevăzute de legislația în vigoare – OUG 155/2001.

Primarul din Onești, Laurențiu Neghină, a reacționat după incidentul produs la marginea orașului. Ediul a întrebat cetățenii pe pagina sa de Facebook dacă sunt de acord cu eutanasierea câinilor din adăpost

”În ultimii doi ani de când sunt primar, la Onești au fost sterilizați gratuit peste 1.000 de câini cu stăpân. S-a mers din poartă în poartă, ba chiar au fost sancționați proprietari de câini care au refuzat sterilizarea patrupedelor, însă problema nu a fost rezolvată. Zilnic apar pui de câini în oraș, aduși cu plasa din localitățile limitrofe. Capacitatea adăpostului este de 600 de câini și este aproape plin. Credeți că eutanasierea ar fi o măsură care se impune?” a scris edilul din Onești, Laurențiu Neghină.

Român căutat în Danemarca pentru proxenetism, viol și trafic de persoane, arestat în Franța