Mircea Badea
Mircea Badea

Mircea Badea a ieșit din peșteră și seamănă furtună, face spume și găsește pedepse pentru cazul săptămânii. Cazul, pe scurt: o adolescentă de 14 ani a fost reținută după ce a bătut și umilit o altă fată. Scenele au fost filmate într-un parc din Târgu Jiu.

Una dintre soluții: pentru a evita astfel de agresiuni și pentru a pune un stop fenomenului de bullying din mediul școlar, Ministerul de Interne a înființat Direcția pentru Siguranță Școlară, o structură în cadrul Poliției Române.

Violența între adolescenți nu este deloc un nou trend. Se întâmplă zilnic, uneori ajunge în presă, uneori nu. Depinde de cine filmează și cine distribuie. Întrebarea rămâne: ce facem pentru a opri agresiunile?

A doua soluție: pagina ”Stop Bully România” trage un semnal de alarmă cu privire la fenomenul care pare să ia amploare de la zi la zi și încearcă cu ajutorul autorităților să stopeze violența exercitată asupra tinerilor, așa cum de altfel este menționat și în titlul paginii pe care o gestionează.

Cum reacționează un om de televiziune? Cu agresivitate, cu injurii, cu instigare la violență:

”Cred că, moral, parinții javrei, împreună cu javra merită pedeapsa cu moartea. Sigur că așa ceva, în lumea civilizată, se mai poate întâmpla doar în Texas. Dar eu vă promit ceva: cât voi mai viețui pe această planetă, voi încerca să fac mult rău familiei scelerate care a produs javra aia și, desigur, javrei.

P.S. N-am niciun fel de așteptare de la c….l de stat de drept, doar o formulă ineptă, în fond doar sugătoare la servicii secrete și la clanuri interlope”, a scris Mircea Badea pe Facebook. A continuat ceva mai târziu. ”Draica îi cheamă, sunt din Târgu Jiu. Tacsu e maistru la Rovinari, macsa e asistentă medicală. Nu vor mai fi. Mă ocup. P.S. Eu nu aștept după rahații de „oameni ai legii”, magistrați sau nu, doar niște sugători de coccis la serei și la clanuri interlope”. Cam asta crede Mircea Badea că este soluția salvatoare.

Cu alte cuvinte, când nu avem soluții, combatem violența cu și mai multă violență. Preferăm să distrugem și să înjurăm decât să educăm. Nu generalizez, nu noi. Mircea Badea și adepții săi. Proaspăt ieșiți din peșteră.

Citește și: Trăistariu vrea să fie iubit. Nu contează de cine

Foto