Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Potrivit unui nou studiu, femeile sunt de aproape două ori mai expuse riscului de a rămâne blocate într-o maşină accidentată.

Scopul cercetării este ca producătorii de vehicule să direcţioneze sistemele de siguranţă pentru a proteja în mod egal bărbaţii şi femeile

Faţă de bărbaţi, femeile prezintă alte tipuri de leziuni în momentul producerii unui accident de mașină

The Guardian a publicat rezultatele primului studiu de amploare, realizat în Marea Britanie.

Acesta compară diferenţele dintre sexe în ceea ce priveşte modelele de rănire şi probabilitatea de a rămâne blocat în urma unei coliziuni.

Un alt scop este acela de a ajuta producătorii de autovehicule să îmbunătăţească designul şi caracteristicile de siguranţă ale maşinilor.

Deși bărbaţii sunt mai predispuşi să fie implicaţi în accidente grave şi să fie internaţi în spital, 16% dintre femei au rămas blocate în mașini, faţă de doar 9% dintre bărbaţi

De asemenea, femeile au suferit mai multe leziuni ale şoldului şi ale coloanei vertebrale, în timp ce bărbaţii au suferit mai multe leziuni ale capului, feţei, pieptului şi membrelor.

Cred că partea importantă este că femeile şi bărbaţii au experienţe diferite de prindere în capcană, că o femeie prinsă în capcană nu este la fel ca un bărbat prins în capcană”, a declarat Dr. Lauren Weekes, anestezist consultant la University Hospitals Plymouth, care a fost, de asemenea, implicată în studiu.

Dr. Lauren Weekes a adăugat că înţelegerea diferenţelor de sex în ceea ce priveşte modelele de rănire poate ajuta paramedicii să prevadă cine este mai predispus să aibă anumite răni.

În plus, ar putea ajuta producătorii de vehicule să direcţioneze sistemele de siguranţă pentru a proteja, în mod egal, bărbaţii şi femeile.