Românii și-au propus să facă economii în anul 2023

50% dintre respondenți unui studiu au spus că vor fi mai atenți cu economiile financiare.

Un studiu realizat recent de o rețea de investiții arată că peste şase milioane de români își propun să ia măsuri în privința economiilor, urmând ca mai apoi să se gândească la obiectivele legate de activități sportive sau profesionale. Dacă în alți ani românii își propuneau să meargă mai mult la sală sau să își găsească o slujbă mai bună, se pare că anul acesta interesul se îndreaptă către finanțele proprii, potrivit ziare.com.

După obiectivele privind sănătatea și bunăstarea, 50% dintre respondenți au spus că vor fi mai atenți cu economiile financiare, 38% dorind să participe la cursuri de dezvoltare personală.

37% și-au propus să avanseze în carieră, iar 36% au declarat că se vor axa pe relațiile familiale și sociale. Doar 25% și-au mai propus de data asta să meargă mai des la sală. Românii își doresc să înceapă o activitate financiară independentă în 2023. În domeniul finanţelor, pentru aproape jumătate dintre cei care au participat la acest studiu, cel mai frecvent obiectiv este începerea unei activitati independente. 40% și-au propus să facă investiții, iar alți 40% și-au propus să economisească pentru achiziția unei locuințe. Au fost și români care n-au reușit să își îndeplinească dorințele în anul care a trecut,  motivele fiind diverse, pe primul loc fiind costul mare al facturilor, cu 67%. Studiul a fost realizat pe un eșantion de 2000 de români adulți.

Turcia impune taxa de cazare pentru turişti