Pește piranha găsit pe râul din centrul municipiului Oradea

Șeful Gărzii de Mediu Bihor anunță o anchetă

Garda de Mediu Bihor a început o anchetă după ce un pescar a găsit un pește din specia piranha în râul Crişul Repede, în municipiul Oradea. Peştele era mort, dar comisarii Gărzii de Mediu se tem că cineva ar fi aruncat peștele în pârâul termal care curge în municipiu, unde peștii beneficiază de condiţii de supravieţuire, potrivit adevarul.ro.

Peştele, un piranha cu burtă roşie, a fost descoperit miercuri, în apropiere de Podul Centenarului, din Oradea, de către Cătălin Prichici, un pescar și ecologist din Oradea.

Peştele era mort, cel mai probabil deoarece temperatura apei a scăzut sub 10 grade, iar piranhia sunt răpitori de apă dulce care vieţuiesc în apele calde din America de Sud.

„Sper să fi fost un accident. Peştele a fost aruncat, recent, în Criş, probabil de un colecţionar de peşti exotici. Vom încerca să găsim persoana, pentru că această specie este un pericol pentru ecosistemul indigen, iar amenda pentru astfel fapte este între 7.500 lei şi 15.000 lei”, a declarat comisarul şef al Gărzii de Mediu Bihor, Sever Şerbănescu.

Potrivit acestuia, începând de vineri, comisarii Gărzii de Mediu Bihor şi reprezentanţii Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor vor efectua o verificare pe cursul pârâului termal Peţa, în Oradea, unde se găsesc mai multe specii protejate prin lege

. „Vom verifica să nu cumva să fi fost aruncaţi şi în Peţa, căci aici ar avea condiţii de supravieţuire şi, fiind răpitori, ar face ravagii printre speciile indigene”, a declarat Sever Şerbănescu.

Piranha este denumirea sub care sunt cunoscute speciile de pești carnivori sau omnivori de apă dulce care viețuiesc în apele din America de Sud. Ei fac parte din subfamilia Serrasalminae din cadrul familiei Characidae a ordinului Characiforme. În râurile din Venezuela, acești pești sunt denumiți caribes.

Adolescentă agresată sexual în toaleta unui mall din Galați