Patricia Țig a câștigat primul titlu WTA al carierei, după un meci impresionant împotriva canadiencei Eugenie Bouchard în finala turneului de la Istanbul, scor 2-6, 6-1, 7-6 (4).  

Țig a avut un început de meci mai lent, dar din setul secund, de la 2-1, cu serviciul, a reușit șapte gameuri la rând. Românca a câștigat turneul la a opta minge de meci, din care două au fost în tie-break.

Până în finală, Țig (locul 88 WTA) a avut un parcurs impecabil, fără set pierdut. De partea cealaltă, Bouchard a început turneul de pe poziția 272 WTA, din calificări. Cea mai bună clasare a canadiencei, campioana de la Wimbledon în 2014, a fost locul 5.

„Vreau să îi mulțumesc lui Genie pentru acest meci, a fost o luptă adevărată. Vreau să le mulțumesc soțului meu, Răzvan, și fiicei mele, Sofia, care m-au susținut în această săptămână”, a spus Patricia, vizibil emoționată.

Pentru gălățeanca stabilită de ceva vreme la Brașov aceasta a fost a treia finală WTA de până acum, după cea din 2015, de la Baku (cu  Gasparyan), respectiv cea din 2019, de la București (cu Rybakyna), unde a venit din precalificări. Tot în 2019, Țig a câștigat turneul WTA 125K de la Karlsruhe (cu Van Uytvanck).  

Trofeul de la Istanbul, trofeu de familie

Cea mai bună clasare a carierei

Trofeul câștigat la Istanbul o urcă pe româncă pe cea mai bună poziție a carierei, de luni aceasta se va afla pe locul 58 WTA, a doua cea mai bună jucătoare din România, după Simona Halep.

Altfel, săptămâna viitoare, la Roma va avea loc turneul Premier 5, unde România este reprezentată pe tabloul de simplu de Simona Halep (va evolua direct în turul secund) și Irina Begu (venită din calificări).

După turneul de la Roma vor începe calificările ultimului turneu de Grand Slam al anului, Openul Francez, unde Halep este principala favorită.

Citește și: Naomi Osaka, din nou campioană la US Open

#News