Mihai Chirica / Foto: Facebook

Primarul Iașiului, Mihai Chirica a declarat, într-un interviu acordat publicației Europa Liberă, că nu se consideră traseist, deși în urmă cu patru ani a candidat din partea PSD, iar acum este candidat liberal.

Chirica a fost exclus din partid la începutul lui 2018, ca urmare a divergențelor cu președintele PSD de la acea vreme, Liviu Dragnea, „care aruncase România într-un haos, cu rezultate negative pe care le resimțim și astăzi”.

Trecerea lui la PNL a fost una firească, Chirica fiind cooptat în partid după câțiva ani în care a fost independent, deci nu se punea problema de „traseism” așa cum îl consideră mulți.

 „Nu, pentru că nu am plecat dintr-un partid în altul, nu am fost membru al unui partid până la data programării unor alegeri și pe urmă să trec într-un alt partid. Am stat trei ani de zile independent în care mi-am permis să vorbesc și despre o latură a politicii românești și, mai ales, despre cealaltă din care fusesem exclus din motivele expuse anterior”, a declarat Chirica, potrivit sursei menționate.

Traseism electoral sau migrare politică

Președintele Iohannis s-a exprimat în mai multe rânduri că este împotriva traseismului electoral, primarul Chirica având câteva precizări cu privire la „câștigul” sau „pierderea” acestei mutări.

„Dacă migrarea unui om politic se face către o altă formațiune politică doar dintr-o oportunitate personală, atunci este traseism, pentru că acel om politic este un oportunist de cea mai joasă speță și trebuie îndepărtat și oprit, chiar și cu brutalitate dacă trebuie, prin lege. Dacă migrarea unui om politic care simte că nu se regăsește în formațiunea politică din care face parte, că îi este rușine, așa cum s-a întâmplat cu foarte mulți oameni politici din PSD, cărora le era rușine să mai iasă pe stradă cu politica pe care acest partid a făcut-o în România și s-au dus către alte formațiuni politice, nu neapărat PNL, din acest motiv ideologic, de sentiment personal, atunci nu mai este traseism, ci este o migrare politică”, a mai spus Chirica pentru Europa Liberă.

Citește și: Rareș Bogdan, despre Chirica: „Iaşiul este câştigător pentru PNL sută la sută”

#News