Căpitanul de la Sevilla, Ștefan Iovan, în vârstă de 61 de ani, a vorbit despre momentul în care Steaua a câștigat Cupa Campionilor în 1986 și strategia pe care echipa a pus-o în practică.

Acesta a mărturisit că Barcelona nu a reușit să se apropie prea mult de poartă, Steaua dominând prin posesie echipa catalană.

„Cred că totul a fost spus despre acea finală, dar eu vreau să vin cu o noutate. Pe vremea aceea, știți foarte bine, nu existau rapoartele de azi. În acel joc, noi am dominat prin posesie Barcelona. Am avurt controlul jocului, eram așa de liniștiți și de lucizi, încât foarte greu au ajuns la poarta noastră”, a declarat acesta, potrivit DigiSport.

Și dacă au ajuns, au făcut-o o dată sau de două ori

De asemenea, Ștefan Iovan a mărturisit că relațiile de joc între jucători se îmbunătățiseră, ajungând la nivel de artă.

„Valoarea și calitățile diferite ale jucătorilor au contat enorm. Nea Imi a combinat toate aceste calități și a ținut echipa unită”, a spus Iovan.

Reamintim că în urmă cu 36 de ani, CSA Steaua câștiga Cupa Campionilor Europeni, după un meci cu FC Barcelona.

Chiar dacă după 90 de minute, scorul a fost 0-0, Steaua sa impus la penalty-uri cu 2-0, unde Helmut Duckadam a fost un erou.

Loviturile de departajare: 0-0 Majearu (ratare), 0-0 Alexanko (ratare), 0-0 Boloni (ratare), 0-0 Pedraza (ratare), 1-0 (gol), Lăcătuş, 1-0 Alonso (ratare), 2-0 (gol) Balint, 2-0 Marcos (ratare).

Reprezentanții clubului Steaua vor rememora succesul împotriva Barcelonei de pe stadionul Sanchez Pizjuan, din Selvia, duminică, într-o festivitate aparte.

„Componenții echipei care au adus trofeul în România vor fi premiați pe gazonul stadionului Steaua, la pauza întâlnirii dintre Steaua București și Unirea Slobozia, ultima partidă din cadrul play-off-ului, de pe teren propriu. La finalul partidei mai sus amintite, generația Sevilla 86, va putea dialoga cu reprezentanții mass-media la sala Sevilla, din incinta stadionului Steaua”, se arată într-un comunicat remis mass-media de către cei de la CSA Steaua.

Citește și articolul:Stadionul Steaua ar putea primi titlul de „Stadium of the Year 2021”