Stadionul Steaua ar putea primi titlul de „Stadium of the Year 2021”

Arena se bucură de apreciere internaţională

Evoluţia Stadionului Steaua continuă, acesta fiind nominalizat pentru premiul „Stadium of the Year 2021”.

Anunţul a fost făcut de Construcții Erbaşu, o companie de construcții cu capital 100% românesc.

Votul oglindeşte munca, implicarea şi progresul făcute de o echipă motivată: „Munca noastră este apreciată atât la nivel național, cât și internațional

Stadionul este nominalizat pentru premiul „Stadium of the Year 2021”, la nivel mondial, iar noi ne bucurăm că munca unei întregi echipe de constructori români este apreciată atât la nivel național, cât și internațional”, se precizează în comunicat.

Se votează pănă în data de 14 martie 2022: Steaua merită să primească titlul de „Stadium of the Year 2021”

Concursul se află la cea de a 12-a ediție și este realizat de StadiumDB.com, singura platformă dedicată stadioanelor de fotbal la nivel global. Arena din Ghencea poate fi votată cu 5⭐️ aici: http://stadiumdb.com/soty

Pentru a vota, vă rugăm să selectați din lista de 23 de candidați stadioanele din „cele mai bune cinci”, acordând 5 stele celui mai bun stadion, 4 stele celui de-al doilea și analogic cu 3, 2 și 1 stea. Nu uitați să selectați cinci stadioane, altfel votul nu va fi numărat. Când toate punctele sunt distribuite, apăsați butonul „Votați” de sub listă.

Până în prezent, stadionul a câștigat, la nivel național, distincția „Arhitectura și investițiile publice” în cadrul Anualei de Arhitectură București 2021

Distincţiei i se alătură şi obţinerea premiul I pentru „Proiectul anului 2021”, în cadrul Premiilor AICPS (Asociația Inginerilor Constructori Proiectanți de Structuri).

Arena Steaua are o capacitate de 31.254 locuri (dintre care 2.678 locuri la secțiunea VIP), dar și o suprafață construită de 82.000 mp și îndeplinește cu strictețe criteriile impuse de UEFA pentru desfășurarea competițiilor sportive aferente nivelului de clasificare în care se include.

De asemenea, arena are capacitatea de a găzdui inclusiv competitii sportive de rugby, datorită gazonului de înaltă clasă, menit să reziste unui astfel de sport.