Oana Pellea, despre actrița care a fost hărțuită sexual: ”Viorica Vodă trebuie să dea nume, chiar dacă ar face-o după 20 de ani”

“Viorica Vodă: Nu eram pregătită pentru tot ce a însemnat expunere și consecințele expunerii”

Viorica Vodă a fost prezentă pe scena premiilor Gopo, cu ocazia celebrării a 20 de ani de la realizarea filmului ”Filantropica”, regizat de Nae Caranfil.

La acel moment, actrița, în vârstă de 25 de ani, a interpretat rolul Dianei Dobrovicescu.

Din cauza rolului frivol, actrița a mărturisit că s-a confruntat că avansuri și episoade de hărțuire sexuală.

Viorica Vodă a vorbit publicului despre hărțuirea sexuală la care a fost supusă în industria cinematografică și în lumea teatrului din România, după rolul său din Filantropica.

Viorica Vodă a precizat că, pentru mulți ani, a fost nevoită să apeleze la psihoterapie pentru a depăși episoadele cu care s-a confruntat

Am făcut psihoterapie ani de zile pentru hărțuirea sexuală din sistem, nu din afara lui. Sunt foarte mulți directori de teatru, regizori, care se pare că m-au confundat cu personajul, atât de credibilă am fost”, a mărturisit actrița.

Deși a refuzat să spună vreun nume, Viorica Vodă a fost somată de actrița Oana Pellea să dea în vileag hărțuitorii.

Oana Pellea cere un nume, insistând că oamenii trebuie să-și asume faptele și să răspundă pentru ele

Cum se numește această actriță? Te întreb pentru că nu înțeleg de ce nu se merge până la capăt în declarații. Cu nume. Și în declarațiile de la Gopo … așteptăm nume. Oamenii trebuie să fie responsabilizați, trebuie să-și asume faptele și să răspundă pentru ele. Altfel, rămâne o declarație în gol și atât! Doamna Viorica Vodă trebuie să dea nume…chiar dacă ar face-o după 20 de ani…”, a replicat Oana Pellea.