Tomac e categoric și declară că starea de urgență e necesară
Eugen Tomac

Tomac, liderul PMP a declarat de curând cum că ceea ce se întâmplă acum în România nu este suficient, iar măsurile luate de către autorități mult prea blânde, în raport starea actuală a răspândirii Coronavirus în țara noastră. Reamintim că numai astăzi au fost confirmate alte opt noi cazuri de infectare în București, ceea ce dovedește că în curând este posibil ca acestea să crească exponențial. Așa cum au mai declarat o serie de lideri de partid în ultima vreme, Eugen Tomac este și el de părere că luptele politice pot fi lăsate temporar la o parte și că este mare nevoie de o unire a forțelor.

Până la urmă, virusul nu te va întreba din ce partid ești, cât porți la pantofi sau cât de înalt ești.

„Prima grijă: sănătatea publică

Cred că, începând de astăzi, toată clasa politică trebuie să aibă un singur obiectiv: să-i apărăm pe cetățeni de acest virus nimicitor care a paralizat state întregi și a curmat viața a mii de oameni. Pentru că apar zi de zi noi cazuri de persoane testate pozitiv cu COVID-19, consider că măsurile luate până în prezent sunt utile, dar nu suficiente.

De aceea, recomand să luam măsuri ferme care vor ajuta la evitarea unui dezastru, așa cum este el definit în lege. Nu trebuie să așteptăm să moara români pentru a lua măsuri și mai drastice, nu trebuie să apăra sute de români testați pozitiv pentru a închide orașe sau pentru a băga în carantină județe întregi. Trebuie să declarăm stare de urgență și să dam țării un Guvern stabil în această săptămână pentru a gestiona cât mai eficient aceasta situație nefericită în care ne aflăm.

Nu îmi doresc să politizăm subiectul coronavirus, dar cred că, înainte de anticipate, de majorități în Parlament, de alegeri locale și multe altele, cel mai important este să facem ce trebuie pentru a salva vieți”, declară Eugen Tomac.

Citește și: Un singur caz ne desparte de al doilea scenariu al epidemiei

#News