Alegeri locale în data de 28 iunie, o ipoteză

Invitat astăzi la Palatul Victoria de către Ludovic Orban, Victor Ponta a declarat cum că data de 28 iunie i s-ar părea în principiu potrivită pentru alegerile locale, caz în care epidemia de Coronavirus nu se răspândește în ritm alarmant. Acesta a menționat că dacă această dată va deveni realitate, partidul său nu are intenția de a strânge semnături, întrucât o astfel de acțiune nu ar face decât să sporească pericolul de transmitere a COVID-19.

”Să strângem semnături în această perioadă înseamnă să răspândim boala. Suntem de acord cu data de 28 iunie pentru alegeri locale, doar dacă nu mai avem coronavirus cu 60 de zile înainte, adică până pe data de 28 aprilie. Altfel, este o iresponsabilitate. Dacă vrem să avem alegeri locale pe 28 iunie, data maximă de emitere a hotărârii de guvern este 13 aprilie, a anunțat președintele AEP. Sunt țări care au anunțat că nu vor mai face alegeri, deși le aveau programate. Să te ții să faci alegeri în plină epidemie înseamnă să fii iresponsabil.”, a declarat Victor Ponta, după discuțiile de la Palatul Victoria.

Momentul în care Victor Ponta reacționează mult mai uman decât Ludovic Orban este momentul când știm că noi, ca nație, suntem pierduți. Și, nu, nu discutăm despre pericolul virusului ce ne pândește hapsân, ci despre faptul că, politic vorbind, chiar s-ar putea ca în curând să nu mai avem cu cine. Deja parcă parcă nu prea mai avem.

Citește și: Tomac e categoric și declară că starea de urgență e necesară

#News