Foto: România Tv
Foto: România Tv

Cântărețul de muzică folk și compozitorul Victor Socaciu a murit, astăzi, 27 decembrie.

Anunțul a fost făcut de către fosta sa soție, Marina Almășan.

”Drum lin, spre stele, Victor Socaciu”

Îi sunt alături fiului meu, Victor, într-un moment greu al vieții sale.

Pierderea părintelui înseamnă, pentru un copil, pierderea uneia din cele două aripi, pe care le primim fiecare , la venirea pe lume.

Îi vor și NE vor rămâne amintirile frumoase ale familiei noastre, îmbrăcate în cântecele sale nemuritoare, care vor continua să-i bucure pe cei ce i-au prețuit muzica.

Drum lin, spre stele, Victor Socaciu, unde îți doresc să-ți găsești pacea și liniștea.

Fiul nostru, Victor Socaciu, va continua să-ți poarte numele. Și, dacă aici, pe pământ, te-au îndepărtat de el, poate de acolo, de sus, îi vei veghea mersul prin viață, alături de mine, de aici, de pe pământ.

Îți mulțumesc pentru cântecul pe care, candva, într-o altă viață, mi l-ai dăruit”, a scris Marina Almășan, în urmă cu o oră, pe contul de Facebook.

Cântărețul a murit după o lună de spitalizare. Artistul avea grave probleme de sănătate

Artistul se afla în spitalul Carol Davila din București, de o lună de zile. Eforturile depuse de medici pentru a-i salva viaţa au fost în zadar. Acesta urma să împlinească 69 de ani în câteva zile, precizează Antena 3.

Victor Socaciu s-a născut pe 14 ianuarie 1953, la Brașov. A fost un autor de muzică folk, compozitor și realizator de emisiuni de televiziune. De asemenea, Socaciu a fost parlamentar și diplomat.

În 2004, președintele României, Ion Iliescu, i-a conferit lui Victor Socaciu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, Categoria B – “Muzică”.

Meritul i-a fost acordat ”pentru contribuțiile deosebite în activitatea artistică și culturală din țara noastră, pentru promovarea civilizației și istoriei românești”.