Curtea de Apel Bucureşti a anulat ordinul prin care şeful DSU, Raed Arafat, a decis să prelungească restricţiile la Timişoara în perioada 22- 24 martie, peste hotărârea luată de CJSU Timiş, a anunțat președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica.

„Instanța a confirmat ceea ce am semnalat din primele momente: a fost o intervenție abuzivă și nejustificată. Dar, înainte de toate, a fost un precedent periculos și o intimidare a membrilor CJSU. Din păcate observ tot mai multe erori de judecată în ultima perioadă la cei în mâinile cărora stau viețile cetățenilor”, a scris Alin Nica, pe Facebook.

Se așteaptă niște scuze

Acesta a precizat că se așteaptă la scuze din partea secretarului de stat în MAI, Raed Arafat. „Timișorenii așteaptă și merită scuzele lui Raed Arafat și a celor care i-au susținut la nivel local decizia nedreaptă și ilegală. Nu-mi rămâne decât să vă încurajez să respectați cu sfințenie regulile, cu speranța ca, prin efortul comunității, rata de infectare să scadă natural și să ieșim cât mai repede din carantină”, a concluzionat șeful CJ Timiș.

Alin Nica s-a arătat dezamăgit de „dubla măsură” cu care a fost abordată aceeași situație, carantinarea Timișoarei, respectiv a Capitalei.

Duminica trecută, Grupul de Comuncare Stategică anunțase faptul că  la nivel central s-a decis prelungirea carantinei pentru 72 de ore, din cauza ratei de infectare ridicate și a atingerii capacității maxime la ATI, iar președintele CJ Timiș a spus de atunci că „este o bătaie de joc, o sfidare a unei structuri județene și o intervenție politică grosolană”.

Noile restricții, aplicabile de duminică seară

De altfel, joi, în cadrul ședinței de Guvern au fost aprobate noile restricții. Astfel, în localitățile cu o incidență mai mare de 7,5 cazuri COVID la mia de locuitori va fi interzisă circulația în afara locuinței după ora 20.00, cu două ore mai devreme față de restul localităților. Măsura se va aplica și în localitățile în care incidența este mai mare de 4 cazuri la mia de locuitori în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. De asemenea, magazinele vor fi închise de la ora 18.00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în localitățile cu o rată mai mare de 4 la mia de locuitori, iar acolo unde incidența este mai mare de 7,5 cazuri la mie, măsura se va aplică pe tot parcursul săptămânii. Se închid și sălile de fitness în localitățile cu o rată mai mare de 4 la mie.

Măsurile vor intra în vigoare de duminică, 28 martie, chiar dacă inițial se anuțase că se vor pune în aplicare încă după publicarea în Monitorul Oficial.

Citește și:  Ciolacu, fericit că a scăpat de amendă