Ketamina, anestezicul pentru cai, consumat ca drog de elevi din București

Un traficant care procura ketamina de la medicii și farmaciștii veterinari a fost arestat

Polițiștii antidrog din Capitală l-au arestat pe unul dintre cei mai importanți dealeri care distribuia droguri elevilor din liceele și școlile din zona centrala a capitalei, în cadrul Operațiunii ”LALEAUA”. Potrivit expertului Antidrog Cătălin Țone, copiii sunt drogați inclusiv cu anestezic pentru cai. Traficantul procura ketamina de la medicii și farmaciștii veterinari, care o distribuie ca anestezic pentru animale mari, precum caii, potrivit g4media.ro.

„Ketamina este un anestezic general, folosit in medicina veterinara, la intervențiile chirurgicale pentru animale mari. Ketamina induce o stare asemănătoare unei transe, având în același timp efect puternic sedativ și de pierdere a memoriei. Apoi generează o dependenta puternica”, a transmis Cătălin Tone.

În urma percheziției domiciliare efectuată la locuința dealerului, au fost descoperite și ridicat peste un kilogram de ketamină, un  kilogram de amfetamină (păstrata în congelatorul frigiderului), 300 de comprimate ecstasy. Valoarea totala de piața a drogurilor confiscate este de peste 60.000 de euro. De asemenea, de la traficant s-au ridicat  61.600 de lei, 300 de euro și 100 de USD, care proveneau din traficul de droguri  Timbrele LSD sunt îmbibate cu dietilamina acidului lisergic care este cea mai puternică substanță halucinogenă, deoarece este activă la doze foarte mici. 

Două femei din Iran, arestate pentru că nu şi-au acoperit părul