Și polițiștii sunt oameni, încalcă legea și sunt amendați

Parcarea pe locurile rezervate persoanelor cu dizabilități locomotorii îți scoate cel puțin 2.000 de lei din cont

Când spui polițist spui lege, respectarea ei, asta desigur, într-o societate normală. Iar cine încalcă legea trebuie să plătescă, într-un fel sau altul. Un autoturism al Poliției Naționale a fost surprins în parcarea unui supermarket din Suceava, unde ocupa nu unul, ci două locuri de parcare din cele două destinate persoanelor cu dizabilități locomotorii, potrivit Monitorul de Suceava, citat de Digi 24. Echipajul, format dintr-un agent de la Poliția municipiului Suceava și un polițist local, au invocat o urgență pentru situația în care au fost surprinși. Aceștia au precizat că erau în misiunea de verificare a unor persoane care deranjau oamenii în zonă.

Amendă minimă

Comisarul-șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, a declarat pentru presa locală  că în urma apariției fotografiei în spațiu public, colegii de la Biroul Rutier Suceava au aplicat o amendă de 2.000 de lei colegilor care au săvârșit contravenția, valoarea minimă a amenzii.

Potrivit Legii 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, „parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap, cu amendă de la 2.000 lei la 10.000 lei și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv”.

Motivation și campania #PeBune?

Situații de parcare pe locurile destinate persoanelor cu handicap sunt numeroase, unele sunt surprinse de camerele de supraveghere sau poate de pameni cu un simț civic (mai) dezvoltat, altele sunt ignorate ori neraportate.

Însă cu toții trebuie să ținem cont că niciunul din beneficiarii acestor locuri nu și-au dorit să ajungă într-o astfel de situație.

„#PeBune? este o întrebare ce nu așteaptă un răspuns, dar pe care ne-am adresat-o adesea când am observat gradul de ocupare a locurilor de parcare pentru persoane cu dizabilități. De multe ori, acestea sunt folosite abuziv de șoferi fără dizabilități, care nu înțeleg importanța lor”, se arată în descrierea campaniei #PeBune?

Cu această campania, cei de la Motivation și-au propus eliberarea locurilor de parcare pentru persoanele cu dizabilități din România.

Citește și: Polițiștii vor ca Avocatul Poporului să le dezghețe salariile