Valoarea de piață a Bitcoin a depășit, marți, 1.000 de miliarde de dolari

Creșterea Bitcoin a fost datorată participarea investitorilor mari ca Tesla, Square și Microstrategy

Valoarea de piață a Bitcoin a depășit marți 1.000 de miliarde de dolari, pe măsură ce prețul criptomonedei a crescut, relatează Mediafax.

Mai exact, potrivit CoinDesk, moneda virtuală ar fi atins un maxim de 24 de ore de 54.029,85 dolari în jurul orei 11.35 a.m. – ora Singapore, cu aproximativ 7% mai mare decât cu o zi înainte, ceea ce nu reprezintă neaparat un record în istoria evoluției Bitcoin, însă vorbim, cu siguranță, despre un eveniment izolat.

Bitcoin, pentru a doua oară în topul pieței

Este, astfel, a doua oară când valoarea de piață a depășește 1 trilion de dolari, prima oară fiind pe 19 februarie. Capitalizarea de piață a bitcoin s-a menținut la peste 1 trilion de dolari timp de câteva zile.

Cu toate că în momentul de față Bitcoin este sub maximul său istoric de 58.332,36 dolari, moneda virtuală a înregistrat o creștere uriașă. Moneda virtuală a crescut cu peste 80% în acest an și cu 570% numai în ultimele 12 luni.

Creșterea Bitcoin a fost datorată participarea investitorilor mari și unor achiziții notabile de la corporații precum Tesla, Square și Microstrategy, printre altele.

În plus, duminică, producătorul chinez de aplicații Meitu anunța că ar fi cumpărat nu numai Bitcoin, ci și Ether, ceea ce, cu siguranță, va ajuta piața să nu stagneze.

Citește și: Bitcoin atinge un nou record: 56.620 de dolari