ÎPS Teodosie, încrezător că Biserica va rămâne deschisă

„Biserica nu-i a celor care sunt autorități vremelnice, Biserica aparține lui Dumnezeu”

Arhiepiscopul Tomisului a făcut declarațiile, la slujba de luni,  după ce în spațiul public au apărut discuții despre posibilitatea instituirii unor noi măsuri de restricție din cauza înmulțirii cazurilor de infectare cu noul coronavirus.   

ÎPS Teodosie susține că bisericile nu se vor închide deoarece autoritățile statului nu au drept de proprietate asupra acestora. „Iată și noi suntem amenințați în aceste zile căci, cine știe, poate trebuie să se închidă și bisericile. Nu se vor închide la noi, să luptăm împreună și să ne mărturisim credința. Biserica nu-i a celor care sunt autorități vremelnice, biserica aparține lui Dumnezeu și ne aparține și nouă celor ce ne rugăm. Cei care nu pot și nu știu să se roage pot să spună orice, dar noi ne vom ține rânduiala”, a anunțat ÎPS Teodosie.

Cine poate calcula cifrele lui Dzeu

În cadrul aceleiași slujbe, ÎPS Teodosie a predicat faptul că mulți au anunțat sfârșitul lumii, dar el nu a venit. La fel și cu pandemia, e doar o „probă” de credință.  „Mulți oameni, de-a lungul istoriei au presupus că vine sfârșitul lumii, când au venit niște calamități. Cum spun și contemporanii noștri. Dacă a venit și pandemia, este sfârșitul. Nici vorbă. Și în 1843, niște sectanți au spus la fel. Cine poate calcula cifrele lui Dzeu?”, s-a întrebat ÎPS Teodosie.

De altfel, Arhiepiscopul este unul dintre „luptătorii” împotriva a tot ce ține de pandemie, fiind unul dintre cei care i-a îndemnat pe credincioși la nerespectarea măsurilor impuse de către autorități, e cel care a ținut slujba de Paște la multe săptămâni după, pentru a avea cât mai mulți enoriași în Biserică. A chemat pelerinii la Constanța deși municipiul era în carantină. Cu alte cuvinte, a sfidat tot ceea ce autortățile locale și centrale au cerut pe perioada stării de urgență și de alertă.  

Citește și: PAUR te vrea liber pe străzi, de Înviere