PAUR te vrea liber pe străzi, de Înviere

Dincolo de discursul lui Claudiu Târziu, desprins parcă din cronicile greoaie ale lui Ion Neculce, cerința PAUR nu trece, oricât te-ai chinui să-i acorzi circumstanțe atenuante, testul logicii

PAUR (Partidul Alianța pentru Unirea Românilor), în frunte cu al său copreședinte, Claudiu Târziu, a început să militeze pentru „dezlegarea” poporului în noaptea de Inviere. Credincioși până în măduva oaselor și cu Biblia sub pernă, oamenii lui Târziu și-ai lui Simion anunță, printr-un comunicat de presă, că au de gând să facă toate demersuri, astfel încât, enoriașii să se poată înghesui unii într-alții în noaptea în care Iisus învie pentru a 2021 oara.

Ce vrea PAUR de la autorități

„Alianța pentru Unirea Românilor cere Guvernului și CNSU, ținând seama de importanța covârșitoare a sărbătorii Învierii Mântuitorului Iisus Hristos, corectarea hotărârilor ce impun restricții de deplasare, cu referire specială la noaptea Învierii, în data de 4 aprilie pentru Paștele catolic și 2 mai pentru Sfintele Paști serbat de ortodocși. În aceste sfințite nopți, creștinii își doresc să participe la slujba Învierii, urmată de Sfânta Liturghie; prin urmare, este necesară derogarea de la restricțiile de deplasare între orele 23:00-05:00, una dintre măsurile impuse de CNSU în data de 6 noiembrie 2020 și prelungită lună de lună, până la un termen necunoscut”, transmite PAUR, într-un comunicat, potrivit Mediafax.

Și ca să fie lucrurile cât se poate de clare, o reiterare a ideii a fost făcută inclusiv de Claudiu Târziu, cel veșnic pătruns de cele sfinte și total nemulțumit de faptul că, dintre politicienii țării, pare să fie unul dintre puținii pătrunși.

„Ne vom lupta pe toate căile, în Parlament și în afara lui, ca aberația de anul trecut să nu se mai întâmple. Este cea mai importantă sărbătoare a creștinilor, una a bucuriei și nădejdii, a credinței depline în Iisus Hristos, a învierii Lui și a noastre. Cu toate riscurile în fața întunericului, noi vom merge să luăm Lumina. Le-o vom da și celor rătăciți, care ne țin departe de Biserică și ne vom ruga ca Bunul Dumnezeu să le deschidă mintea, să le încălzească sufletul și să le îndrume fapta”, a declarat senatorul Claudiu Târziu, copreședinte PAUR.

Dincolo de discursul lui Claudiu Târziu, desprins parcă din cronicile greoaie ale lui Ion Neculce, cerința PAUR nu trece, oricât te-ai chinui să-i acorzi circumstanțe atenuante, testul logicii. Dacă într-o noapte obișnuită, fără restricții, șansele ca oamenii să se afle pe stradă sunt destul de mici, într-o noapte de Înviere fără restricții, șansele ca oamenii să se îmghesuie prin biserici și pe străzi sunt uriașe. Iar dacă măsura restricțiilor de noapte poate părea una aberantă omului de rând într-o seară normală, ea devine cu adevărat necesară abia în seara de Înviere.

Citește și: Târziu, de acord cu vaccinarea, împotriva obligativității