Turcan, răsplătită cu o ciocolată de un pensionar

Conform documentelor prezentate de pensionar, acesta beneficiază de o pensie de la stat de 1.900 de lei, dar și de o indemnizaţie de persoană cu handicap în valoare de 300 de lei

Ministrul Muncii și al Protecției Sociale, Raluca Turcan, a avut parte de o întâmplare inedită astăzi, când un pensionar a oprit-o pentru a-i dărui o ciocolată, scrie Agerpres.

Mai exact, bărbatul de 77 ani s-a simțit atât de impresionat de gestul ministrului de „a se da jos din turnul castelului” pentru a vorbi cu acesta, încât a scos din buzunar o ciocolată pe care i-a înmânat-o Ralucăi Turcan, în semn de mulțumire promisiunii de a-i fi recalculată pensia de handicap.

Raluca Turcan i-a promis pensionarului că îl va ajuta

Pensionarul a așteptat-o pe Raluca Turcan în fața Instituţiei Prefectului, acolo unde era anunțată că va sosi, pentru a-i cere acesteia să îi recalculeze pensia de handicap.

„Vă mulţumesc foarte mult că m-aţi ascultat. Credeam că nu o să vă opriţi să vorbiţi cu mine”, a spus Ioan Viorel Ungureanu, pensionarul care a încercat și a reușit să vorbească cu ministrul Muncii.

Mai mult decât atât, Raluca Turcan a făcut copii după documentele aduse de pensionar și a garantat că se va implica în rezolvarea problemei care „îl roade” pe acesta. Conform documentelor prezentate de pensionar, acesta beneficiază de o pensie de la stat de 1.900 de lei, dar și de o indemnizaţie de persoană cu handicap în valoare de 300 de lei, pe care Ungureanu o consideră prea mică, corelat cu inflația.

Ulterior, ministrul i-a returnat ciocolata pensionarului, însă acesta a refuzat să o primească.

Citește și: Ciolacu (se) plânge pe umărul Ursulei von der Leyen