Un preot din Cluj, ciocolatier în timpul liber

„Doamne Ajută” și „Amin”, de la mesaje religioase la mesaje pe ciocolată

Spui ciocolată și deja papilele gustative sunt în al nouălea cer. Pe asta s-a bazat și preotul Dinu Criste care, așa cum se autocaracterizează, este „traficant de endorfine”. Dinu Criste a ales să devină antreprenor în urmă cu patru ani și și-a deschis un atelier de producție artizanală a ciocolatei, după rețete belgiene, scrie Ziua de Cluj.  La ciocolata produsă în atelierul săudin S este folosit inclusiv canabisul, ceea ce face ca acest sortiment să fie unul la mare căutare. Pentru sortimentul cu canabin, preotul a fost chemat „la raport” chiar de către Mitropolit.

În 20 de minute, toate tabletele “Doamne Ajută” au plecat de la raft. Și-am zis: “Doamne ajută”. Considerăm că o afacere înseamnă a munci, chiar avem îndemnuri în Sfânta Scriptură să ne câștigăm pâinea. Știam că asta o să atragă atenția foarte tare. Știam, de asemenea, că va fi și contrastul puternic între părintele Dinu Criste și canabis. M-a chemat însuși Mitropolitul la un moment dat la raport să înțeleagă ce e cu povestea asta.

Ciocolatierul  Dinu Criste

Un „Amin” la 20 de lei

Până acum, părintele a investit 100.000i de euro în afacere, din care  44.000 au fost atrași prin programul Start Up Nation.  Prețul unei ciocolate artizanale create de preotul Dinu este peste cel al produselor de serie, dar senzațiile sunt pe măsuă. Acum vinde o ciocolată cu 20 de lei, în timp ce o cutie de praline poate să ajungă până la 200 de lei.

„Plus edițiile speciale, unele pe care le facem doar pe comandă, respectiv praline cu foiță de aur, ouă de paște cu foiță de aur. O să fiu și părintele ciocolatei artizanale în România. De obicei, când mă întâlnesc cu frați din tagma preoțească, mă felicită, “Bravo, părinte, excelent!”. Acum îi aștept și eu, le trimit un mesaj, îi aștept să cumpere”, a spus Dinu Criste, la AlephNews.

Cu zâmbetul pe buze

Dinu Criste a explicat pentru produsinardeal.ro cum a pornit ideea de a pune bazele unei atelier de ciocolată. „Dezbăteam cu câţiva prieteni un studiu despre faptul că românii zâmbesc prea puţin. Şi ne-am gândit ce putem face noi să ridicăm nivelul de bună dispoziţie al românilor. Fiecare a venit cu propuneri, iar în final am ajuns la concluzia că ciocolata este furnizor de endorfină, care dă o stare de bine. Astfel, am ales să facem praline de ciocolată”, a spus Dinu Criste, fondatorul brandului Christe Chocolatier.

Citește și: Cum a reușit Tom Hanks să salveze o mică librărie