Victor Ponta, lacrimi, suspine și regrete

Fostul premier se întreabă ce s-a întâmplat cu România de nu mai produce și „dacă s-au făcut toți IT-iști”

Victor Ponta este acel politician care nu mai e politician. Nu pentru că ar fi ales el să nu mai fie, ci pentru că electoratul l-a introdus, fără drept de apel, direct în arhivele politicii. Fost premier, fost parlamentar și aproape fost lider de partid, Ponta își ocupă acum timpul savurând viața de angajat. Și să nu vă închipuiți că fostul premier stă pe un salariu minim pe economie! La un asemenea CV, cum ar putea, oare?

Victor Ponta, despre cele două mari știri despre România: „s-au făcut toți IT-iști?”

„Sunt două știri oficiale despre România: una din 2014 și cealaltă din 2021! În 2014 reușeam să producem în România suficient și să exportăm alimente-în 2021 , după 7 ani, importam din alte țări alimente de aproape 5 miliarde de Euro! Oare de ce? Nu mai avem în România pământ? Au fost catastrofe naturale? Nu mai știu românii să producă alimente și s-au făcut toți IT-iști? Au celelalte țări mâncare mai bună și mai sănătoasă decât românii?”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

Astfel, Victor Ponta este de părere că există un caz singular, și anume în agricultură, dar „și în Energie în 2014 România era un exportator important – în 2021 importam de la alte țări din UE ( Cehia, Ungaria) care nu au deloc potențialul nostru! Nici vorbă ! Este foarte clar că acum se dorește să importăm”, concluzionează Ponta, sugerând că s-ar dori ca România să nu fie dezvoltată. „Eu văd foarte clar o politică de stat prin care producatorii români sunt dezavantajați și hărțuiți – până se satură și vând unor firme internaționale ! Altfel le paște falimentul sau sunt sufocați de controale și dosare!”, conchide acesta.

Culmea este că, în toată teoria conspitației lui, Victor Ponta pare să aibă o oarecare logică în exprimare, cu toate că, dacă ne amintim bine, nici pe vremea când acesta era premier nu curgeau râuri de lapte și miere în România.

Citește și: PAUR te vrea liber pe străzi, de Înviere