Profesor de sport condamnat la închisoare cu suspendare pentru agresarea sexuală a unor eleve

În noiembrie 2022, bărbatul a fost condamnat la 5 luni de închisoare cu amânare pentru "purtare abuzivă", după ce a jignit mai mulți elevi.

Un profesor de sport din Alba Iulia a fost condamnat, marți, la 2 ani și trei luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere, fiind acuzat de agresarea sexuala a mai multor eleve. Cercetările au început încă din 2018, după ce mai multe adolescente l-au acuzat pe dascăl că le pipăie în timpul orelor şi că le pune întrebări obscene, potrivit digi24.ro.

„Ne întreba dacă ne spălăm în zonele intime, de câte ori o facem”, mărturisea  una dintre victimele sale. Același dascăl a fost cercetat în alte două dosare pentru „purtare abuzivă”, după ce ar fi agresat fizic și verbal mai mulți elevi. 

Totul a început în 2018, când mai mulți părinți ai unor elevi de la Școala Gimnazială „Vasile Goldiş” din Alba Iulia au depus plângere la conducerea şcolii împotriva profesorului de educaţie fizică.

Dascălul, în vârstă de 60 de ani, era acuzat că le pipăia pe fete în timpul orelor şi că le adresa întrebări obscene.

 „M-am accidentat la picior, iar acesta mi-a pus mâna pe fund. Şi m-am mai accidentat o dată la spate, iar acesta mă pipăia pe picioare şi efectiv îmi strângea picioarele şi făcea ca un fel de semne obscene. Şi nu înţeleg de ce. La fetele din clasă se întâmplă de multe ori să mai pună mâna pe orice parte a corpului pe care nu ar fi ok să pună mâna şi ne pune întrebări intime la care noi nu răspundem. Dacă ne spălăm la… zonele intime şi dacă… nu ştiu, de câte ori o facem”, povestea în martie 2018, una dintre elevele devenite victime la ora de sport. Profesorul a negat atunci, acuzațiile.
Dascălul nu este la prima abatere. În noiembrie 2022, bărbatul a fost condamnat la 5 luni de închisoare cu amânare pentru „purtare abuzivă”, după ce a jignit mai mulți elevi. Totodată, în 2012, același dascăl a primit 4 luni de închisoare cu suspendare tot pentru „purtare abuzivă”, după ce a bătut patru elevi cu o coadă de mătură.

Un recidivist a incendiat sala de aşteptare a Poliţiei Huedin