Bitcoin atinge un nou record: 56.620 de dolari

Cea mai cunoscută monedă virtuală crește cu 18%

Bitcoin a atins, în cursul zilei de astăzi, un nou record în tranzacționarea pe piaţa din Asia, ajungând la valoarea de 56.620 de dolari, spre bucuria tuturor celor care au ales să riște și să investească, în trecut.

Astfel, Bitcoin reușește să se ridice cu un procent 18%, săptămâna aceasta. Potrivit relatărilor Reuters, creşterea din acest an este una colosală, care depășește 92%.

Tesla dă încredere în investițiile Bitcoin

Câștigurile celei mai cunoscute monede virtuale sunt datorate, în mod deosebit, de încrederea afișată de companii ca Tesla, Mastercard sau BNY Mellon, care au ales să meargă pe acest drum, ajutând criptomoneda să își mărească valoarea.

Ether este cea de-a doua mare criptomonedă, iar aceasta a atins, la rândul ei, un record de 2.040,62 de dolari. Ether este cunoscută ca fiind moneda digitală care ajută tranzacțiile pe blockchain-ul ethereum.

În data de 18 februarie, magnatul Tesla, Elon Musk declara că moneda digitală este un pic mai avantajoasă ca soldul numerar, însă nu cu mult. Mai mult decât atât, de menționat că achiziţia că Tesla a achiziționat bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari, achiziție care pare să fi sporit interesul public pentru moneda virtuală, aducând-o la creșteri impresionante.

De asemenea, Elon Musk a mai spus că prețurile bitcoin şi ethereum sunt „ridicate” în acest moment, corelat cu piaţa criptomonedelor, care a atins noi recorduri, conform unei știri inițiale Bloomberg.

Citește și: Bitcoin a atins un nou prag istoric, de aproape 50.000 de dolari