Prințul Phillip a fost internat astăzi în spital

„Ducele va sta în spital câteva zile pentru a fi ținut sub observație”, au declarat sursele de la Palatul Buckingham

Prințul Phillip, soțul Reginei Elisabeta a Marii Britanii a fost internat în spital, în cursul zilei de astăzi, ca măsură preventivă, după ce a acuzat stare de rău și simptome ce s-au dovedit a nu avea legătură cu o posibilă infectare cu Covid-19, relatează Reuters.

Ducele de Edinburgh de 99 ani a fost trasportat la spitalul Regele Edward al VII-lea din Londra, după ce s-a simțit rău, a declarat o sursă de la Palatul Buckingham.

Regina Elisabeta a rămas la Palatul Windsor, una dintre reședintele familiei regale a Marii Britanii, de altfel locul unde cei doi și-au petrecut perioada de lock-down, preferând să continue să locuiască acolo și după ce restricțiile severe au fost ridicate.

Ambii au fost vaccinați anti-Covid în luna ianuarie a anului curent.

„Internarea Prințului Phillip reprezintă o măsură preventivă, luată la sfatul medicului, după ce acesta a început să se simtă rău”, au declarat sursele de la Palat.

„Ducele va sta în spital câteva zile pentru a fi ținut sub observație”, au mai spus sursele.

La scurt timp de la sosirea Prințului Phillip în incinta spitalului, jurnaliști din Marea Britanie, Australia, Franța și Germania au încercat să deslușească misterul internării – fără succes, însă întrucât acesta este păzit de polițiști care nu permit accesul nimănui în imediata sa apropiere.

Prințul Phillip este cel mai longeviv consort al Marii Britanii, având în acest moment vârsta de 99 ani. Acesta s-a căsătorit cu Elisabeta a-II-a în anul 1947, cu cinci ani înainte ca această să fie încoronată.

În toată cariera sa, Prințul Phillip s-a remarcat ca fiind o prezență discretă, fiind prezentat mai degrabă ca un accesoriu al Reginei, cu foarte puțină spre deloc implicare în deciziile oficiale ale acesteia – cel puțin oficial. Neoficial, se spune că acesta și-ar fi adus aportul de denumărate ori, fiind unul dintre sfătuitorii din umbră ai Elisabetei.

Citește și: Harry și Meghan vor avea un al doilea copil