Marcel Vela

Dumitru Coarnă nu se lasă și asmute poliția pe Marcel Vela

Odată cu prezentarea bilanțului MAI, sute de sindicaliști au protestat în fața sediului, nemulțumiți de condițiile salariale de care dispun. Tot acest protest este intrumentat de către Dumitru Coarnă, adversar vechi al ministrului Vela, de atfel:

„În urma comunicatului FSNPPC din data de vineri, 4 ianuarie a.c., privind notificarea depusă la  Primăriei Capitalei, pentru organizarea unor proteste, la sediul MAI, în zilele de 7-8 februarie,  precizăm că președintele organizației noastre, Dumitru Coarnă, a primit solicitări telefonice din partea conducerii Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (în baza Protocolului de colaborare), dar și a unor asociații ale cadrelor militare în rezervă și în retragere, care vor să se ralieze acțiunilor noastre de protest.

Reiterăm faptul că revendicările FSNPPC vizează, în esență, măsurile legislative adoptate de Guvern, în ultimii ani, sau reconfirmate prin OUG nr. 114/29.12.2018, cu privire la salarizarea polițiștilor / personalului contractual, înghețarea unor sporuri salariale la nivelul, și așa mic, al lunii dec. 2018, neacordarea, de 9 ani, a sumelor compensatorii / ajutoarelor prevăzute de lege la trecerea în rezervă, dar și modificările aduse regimului pensiilor militare de stat după apariția Legii nr. 223/2015.

În context, vom avea în vedere extinderea documentației necesare organizării protestelor în acord cu procedurile legale în vigoare”, informează SNPPC.

La rândul său, Marcel Vela a criticat atitudinea sindicaliștilor care au protestat la sediul MAI:

„Există o opacitate din partea conduccerii acestui sindicat. E unul din cele 16 sindicate.

E un sindicat condus de un pensionar, nu e angajat al MAI. Convinge într-un mod mai mult sau mai puţin profesionist anumiţi lideri de sindicat care au venit să ceară un lucru care deja ieri era stabilit într-o discuţie oficială la minister..

De la începutul lui februarie am pus în dezbatere un act normativ care să reglementeze ce solicită ei. După moţiunea de cenzură, eu sunt interimar, Guvernul e interimar. Ca să putem să dăm OUG cu ce cer ei trebuie ca acest guvern să fie votat săptămâna viitoare în Parlament sau alt guvern care să rezolve această doleanţă a lor.

Ce face aici pensionarul acesta care conduce sindicatul şi care are salariu mai mare decât ministrul MAI…. va fi un frumos candidat politic pentru Parlament.

Au căzut în capcană membri de sindicat care au stricat un moment frumos chiar al activităţii lor.

În acest minister e încrengătura între sindicate care cer salarii mărite, pensii mărite.

Dincolo de a cere bani cât mai mulţi, sporuri, pensii, ar trebui să se întrebe ce fac ei pentru România-

E manevră politică în spatele acestui protest!”, a declarat Marcel Vela.

Citește și: Dumitru Coarnă, atacat de către conducerea MAI

#News