Alin Stoica a reușit să facă curățenie în scandalul gunoaielor din Sectorul 1

Prefectul Capitalei pare s-o fi convins pe Clotilde Armand să-și achite datoriile, astfel încât Romprest să poată să-și continue activitatea în Sectorul 1

Alin Stoica - PLUS / Foto: Digi24

Așa cum a promis anterior, Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat rezultatul discuţiilor cu primarul Sectorului 1, Clotilde Armand şi cu Romprest. Astfel, în urma discuțiilor s-a luat decizia ca Primăria Sectorului 1 să plătească datoriile Romprest către staţiile de sortare, astfel încât serviciile să fie reluate, în cel mai scurt timp, iar munții de gunoaie din sector să dispară.

Alin Stoica: „Primăria Sectorului 1 îşi asumă plata sortatorilor în mod direct, în aşa fel încât să degreveze prestatorul”

Mai mult, Alin Stoica a mai spus că este sigur că prestatorul sunt sigur că va aprecia acest gest şi va asigura serviciul, în continuare. „Înţeleg că prestatorul este pe străzi şi îşi îndeplineşte obligaţiile. Al doilea sortator, Iridex ne-a anunţat că ar urma să suspende relaţia cu Romprest, lucru care ar fi putut crea un blocaj, dar Primăria îşi asumă şi relaţia cu Iridex Am cerut Agenţiei de Mediu şi Gărzii de Mediu să monitorizeze zilnic situaţia şi să anunţe de îndată în cazul în care apar ameninţări pentru populaţie, pentru a putea lua măsuri imediat”, a mai afirmat Alin Stoica.

Ştiu că există litigii între Romprest şi Sectorul 1, iar litigiile trebuie să urmeze calea firească. Dacă Primăria are de plătit astfel de datorii, trebuie să le plătească.

Alin Stoica, Prefectul Capitalei

Prefectul Capitalei a mai spus că discuţiile pe care le-a avut ar fi fost legate strict de servicii şi deblocarea situaţiei prestatorului cu sortatorii. „Pentru a achita datoriile către sortatori, datoriile pe care prestatorul le-ar avea către sortatori. Aceste sume sunt refacturate către Primărie, dar pentru că a intervenit un blocaj financiar, primăria şi-a asumat să plătească către sortator această factură”, a adăugat Prefectul Capitalei, Alin Stoica.

Citește și: Fratele Mădălinei Manole, în conflict cu fostul soț al acesteia. Petru Mircea nu îi dă voie lui Marian să-și vadă nepotul