Gabriela Firea / Foto: Facebook

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea a declarat de curând că toți elevii care vor prezenta simptome de boală vor fi testați în mod gratuit, din fondurile Primăriei Municipiului București. Măsura este una menită să prevină răspândirea suplimentară a Covid-19, dat fiind riscurile crescute la care, atât elevii, cât și cadrele didactice, vor fi supuși odată cu reînceperea școlii, în data de 14 septembrie.

Gabriela Firea: „Primăria Capitalei va asigura testarea tuturor elevilor din București care, după reînceperea școlii, prezintă la triajul de dimineață mici semne de îmbolnăvire”

Primăria Capitalei se angajează să pună la dispoziție clădirea fostului spital Gomoiu, unde va fi amenajat un laborator de analize ce va fi dotat cu aparate de testare de tipul PCR.

„De asemenea, la începerea noului an școlar vor fi testate și toate cadrele didactice de la unitățile de învățământ din Capitală care vor dori acest lucru.Pentru acest program, Primăria Capitalei va amenaja în clădirea vechiului spital Gomoiu un laborator de analize, dotat cu aparate de testare de tip PCR, în care vor lucra medici și asistente din spitalele alflate în administrarea Municipalității. Finanțarea acestui program se va face exclusiv de la bugetul Capitalei.Mai multe detalii, în fragmentul din intervenția mea de aseară, la Antena3!”, a declarat primarul general, Gabriela Firea.

Citește și: Tudorache vrea 45 de mii de tablete pentru copiii din Sectorul 1

#News