Dan Tudorache

Avem mai puțin de o lună până la începerea anului școlar, care va fi unul altfel față de cum suntem obișnuiți. Fără festivitatea de deschidere, fără îmbrățișările de după… lunga vacanță, dar cu măști, tablete și plexiglas între bănci.

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache a anunțat, într-un interviu acordat DC News, că școlile din acest sector vor fi pregătite, atât cu materialele sanitare, cât mai ales cu echipamentele electronice necesare unui sistem nou de învățământ, cel online, sau dacă va permite evoluția epidemiologică, hibrid.

„Trebuie să îi sprijinim pe copii cu acele tablete cu care noi ne-am angajat. Guvernul, dar și noi primăria. Noi am dat drumul la licitație pentru a cumpăra 45.000 de tablete. Să dea Guvernul unde consideră. În Sectorul 1 dă primăria și dăm la toți copiii din învățământul de stat plus profesorii. Acele tablete trebuie să fie compatibile și noi așa am considerat că trebuie să fie același tip de tablete”, a declarat Dan Tudorache, primarul Sectorului 1.

„Mă simt un pic mai liniştit pentru ziua de 14 septembrie”

Cei mai mici dintre bucureștenii din sectorul 1 nu au avut „vacanță”, creșele pentru ei fiind deschise încă din 22 iunie, iar primarul Tudorache a avut cuvinte de laudă la adresa părinților celor mici.

„Grădiniţele funcţionează. Am început creşa de vară pe 22 iunie, undeva la 300 de cereri.  Avem 820 de copii la grădiniţa de vară. În total, pe perioada vreii am avut şi avem undeva la 1200 de copii. Sunt bucuros că nu am avut niciun caz de contaminare. Şi, gândiţi-vă, sunt copii de 2 ani, de 3 ani. Vă daţi seama că nu au purtat mască. Este adevărat, exista acea distanță socială, dar puţin probabil să poţi ţine copiii de 3-4 ani să nu se hârjonească, să nu se apropie la mai puţin de un metru. Mă bucură că părinţii au avut grijă de copii. Nu am avut nicio problemă şi asta mă face să mă simt un pic mai liniştit pentru ziua de 14 septembrie, când vom deschide anul şcolar, dacă se va deschide”, a mai spus primarul.

Dan Tudorache (PSD) și-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al acestui sector.

Citește și: Creșele din sectorul 1 se redeschid de luni

#News