După trei luni în care părinții au fost nevoiți să găsească diferite soluții pentru ca cei mici să fie supravegheați de un adult, de luni, 22 iunie, creșele din sectorul 1 al Capitalei se redeschid. Aproximativ 640 de locuri sunt disponibile, numai în sectorul 1, iar autoritățile dau asigurări au făcut tot posibilul pentru ca normele de siguranță să poată fi implementate în timp util.

În acest sens, a fost elaborată „Procedura de sistem privind acordarea de servicii de îngrijire, supraveghere și educație timpurie prin intermediul creșelor/unităților de educație timpurie pe perioada pandemiei de COVID-19”. Totodată, părinții vor fi informați și consiliați cu privire la respectarea prevederilor privind predarea și primirea copiilor la creșă, respectarea circuitelor de intrare – ieșire și obligativitatea triajului epidemiologic.

Programul de funcționare al creșelor va fi zilnic, de luni până vineri, între orele 07:00 – 17:00. Accesul copiilor în creșă se va face eșalonat, astfel: ora 07:00, 07:30, 08:00, orele fiind stabilite în prealabil, între părinți și conducerea creșelor.

Primarul Daniel Tudorache a mai spus că de la 1 iulie și grădinițele din sector vor fi pregătite să-și primească copiii. În total, 740 de locuri sunt disponibile la grădinițele din sectorul 1 al Capitalei. Redeschiderea creșelor și grădinițelor era așteptată de mii de părinți care în această perioadă nu au beneficiat de ajutorul bunicilor sau a bonelor.

Citește și: Ministerul Educației a trimis spre publicare în Monitorul Oficial normele pentru redeschiderea creșelor, grădinițelor și after school-urilor

HashtagNews.ro