ciolacuTariceanu

Mult mediatizata alanță dintre PSD și ALDE este dorită mai mult de liderii celor două formațiuni, Marcel Ciolacu, respectiv Călin Popesc Tăriceanu. Dovadă că șefii filialelor județene nu prea iau în serios pactele politice de la București, este faptul că ALDE Buzău, acolo unde social-democratul Ciolacu este la el acasă, la propriu, a decis să-și arunce în luptă, la alegerile locale, proprii candidați, fără a căuta să formeze vreo majoritate alături de PSD.

  • La Consiliul Județean va candida din partea ALDE Buzău George Sava, fost subprefect și prefect al județului și secretar general al Ministerului Agriculturii.
  • Actualul viceprimar al municipiului Buzău Ion Viorel este cel care va fi candidatul ALDE la funcția de primar al municipiului. Ion Viorel a jucat fotbal la Steaua București și Rapid București și a fost director sportiv la clubul Gloria Buzău.
  • La primăria Râmnicu Sărat, ALDE merge cu Valentin Rusu, întreprinzător local.
  • De asemenea, au mai fost anunțate următoarele candidaturi: Bosneanu Constantin – candidat Primăria Padina, Tănăsescu Cristina – candidat Consiliul Local Nehoiu, Poliana Partal – candidat Consiliul Local Merei, Bucur Jan – candidat Primăria Rușețu, Cojocaru Dan – candidat Primăria Măgura, Grigore Florinel – candidat Primăria Gheraseni, Mihai Sorin – candidat Consiliul Local Colți, Stuparu Alexandru – candidat Primăria Florica, Paraschiv Ionel – candidat Consiliu Local C.A. Rosetti, Dinulescu Dragoș – candidat Consiliul Local Naeni, Valcu Constantin – candidat Primăria Vâlcelele.

„Din decizia ALDE Buzău rezultă foarte clar că aici conducerea filialei a luat hotărârea să mergem în alegerile locale pe liste proprii. Mă bucur, căci aceasta este o dovadă că sunt conștienți de forța organizației. La alegerile locale sunt importanți candidații, pentru că oamenii trebuie să aibă încredere în ei.

Sigur că la nivel național am convenit cu PSD ca, acolo unde organizațiile vor să meargă pe liste comune, să o facă, dar le-am dat liber să decidă dacă vor să meargă pe liste proprii sau nu. Faptul că aici mergem pe cont propriu la alegerile locale nu presupune că nu putem să colaborăm apoi cu cei de la PSD, să formăm împreună majorități”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, prezent la evenimentul de la Buzău.

Citește și: Pro România și ALDE vor fi aliații PSD la alegerile locale din toamnă

HashtagNews.ro