Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat, luni, la finalul ședinței Comitetului Executiv al social-democraților, că organizația București va discuta cu Pro România și cu ALDE termenii unei alianțe pentru alegerile locale de la sfârșitul acestui an. Ciolacu a mai spus că organizațiile locale nu trebuie să urmeze modelul de la centru și că filialele vor decide singure dacă vor să facă, sau dacă este necesară o alianță cu Pro România și ALDE pentru alegerile locale.

„Vom avea alianțe, dar vom avea alianţe punctuale, pe plan local, în funcţie de deciziile organizaţiilor judeţene. Este pentru prima oară când se întâmplă acest lucru în partid – organizaţiile decid singure”, a punctat Ciolacu.

Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege de prelungire a mandatele aleșilor locali
Proiectul de lege referitor la prelungirea mandatelor aleșilor locali a fost aprobat, vineri, în Senat, iar luni a fost adoptat de Camera Deputaților cu 204 voturi „pentru”, trei „împotrivă” și 66 de abțineri. Astfe, prelungirea mandatelor aleșilor locali, de la 21 iunie la 1 noiembrie, a trecut de Parlament, urmând a se stabili în perioada următoare și data la care vor avea loc alegerile locale.

Premierul Ludovic Orban a anunţat recent că alegerile locale ar putea fi organizate între finalul lunii septembrie și începutul lui octombrie iar cele parlamentare pe 6 decembrie, dacă evoluția epidemiologică o va permite.

Hashtag News