Iakab Aladar a atras suspiciunea procurorilor antidrog atunci când, pe 12 iunie a ieșit din țară pentru a merge în Spania, țară cunoscută pentru numărul mare de infecții cu COVID 19 dar și pentru că este țară sursă pentru traficul internațional de droguri.

Urmărit, Aladar a cumpărat din Spania 1,2 kg de canabis, l-a ascuns superficial într-un troller și s-a urcat în autocarul spre România. Era așteptat de către procurorii antimafia în PTF Nădlag unde a fost prins în flagrant având asupra sa 2 pungi vidate de aproximativ 600 de grame fiecare cu canabis. A fost reținut imediat și, apoi, tot astăzi, a fost prezentat judecătorului de drepturi și libertăți de la Tribunalul Arad cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru trafic intern și internațional de droguri de risc.

Propunerea a fost admisă de Tribunalul Arad, așa că Iakab Aladar rămâne în Arestul IPJ Arad dar poate contesta sentința la Curtea de Apel Timișoara.

Potrivit polițiștilor, în noaptea de duminică spre luni, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, oamenii legii au prins în flagrant delict un bărbat de 39 de ani, din Arad, care transporta droguri. Acesta era pasager într-un autocar, iar în bagajul lui polițiștii au găsit două pungi vidate cu aproximativ 1,2 kilograme de canabis.

Hashtag News