Patriarhul Daniel
Patriarhul Daniel / Foto: Facebook

Scrisoarea Întâia

Nu mică mi-a fost mirarea atunci când mi-am deschis adresa de e-mail și am găsit acolo o scrisoare chiar de la Patriarhul Daniel. Se pare că ultimul articol scris de noi n-a rămas fără ecou, așadar acesta a decis să ne răspundă, cu rugămintea de a-i publica scrisoarea într-un nou articol. Ceea ce, de atfel, am și făcut. Nu de alta, însă românii au dreptul să afle și dreptul la replică al celui acuzat de zgârcenie și arivism.

Dragi redactori de la Hashtag News,

Vă scriu aceste cuvinte cu durere și rușine. Deși în primă instanță am fost tentat să mă înfurii și să vă drăcuiesc, m-am calmat subit. Eu, din câte știți, n-am voie să drăcuiesc. Așa că m-am așezat la rugăciune și l-am întrebat pe Domnul nostru, Iisus Hristos: „Tu, Doamne, ce ai face în locul meu? Le-ai pune o lumânare la vii sau la morți?”

Răspunsul n-a venit imediat. Pesemne că liniile sunt ocupate în această perioadă în care toată lumea și-a amintit de Dumnezeu. Însă, după încercări nenumărate, aud un răspuns la celălalt capăt de linie: „Aaaaalo, da, ce vrei Daniele? Nu ți-am dat deja destule mașini scumpe?”.

„Bună seara, Doamne! Nu pentru mașini Te-am contactat, ci ca să-ți cer un sfat. Știi, e o individă necredincioasă la Hashtag News care a scris un articol destul de dur la adresa mea și nu prea știu cum să abordez situația. A, da, și dacă tot Te-am prins liber, am o mică zgârietură pe portiera dreapta-față a bemveului, dacă poți și ești drăguț să mi-l schimbi cu altul? Mulțumesc mult-mult în avans, sărumâna!”, i-am răspuns eu lui Dumnezeu.

Și până aici mi-a fost! Mi-a ținut Domnul nostru o morală, de articolul vostru a părut o ploaie caldă de vară prin comparație. Acestea fiind spuse, decid următoarele:

Pe lângă faptul că eu, Dănuț, am donat un bănuț, m-am hotărât să mai fac câteva gesturi deosebit de mărinimoase. Astfel, pun la dispoziția autorităților toate bisericile pentru a putea fi folosite pe post de spații de carantină. De asemenea, vilele mele împreună cu vilele subalternilor mei de pe la episcopii vor fi transformate în locuințe pentru medicii ce se află în „bătaia puștii” și nu se mai pot întoarce acasă. Mai mult decât atât, Catedrala Mântuirii Neamului va deveni noul sediu al Spitalului Universitar, cum actuala clădire deja colcăie de Covizi.

Pe ÎPS Teodosie l-am trimis la Rahova pentru a-l împărtăși pe Liviu Dragnea. Și să vedeți ce chestie! Când să iasă de la Liviu din celulă, s-a blocat yala!

Și nu în ultimul rând, vom plăti retroactiv impozitele către Stat.

Doamne-ajută la toată lumea!

Cu deosebită considerație,

Patriarhul Daniel”

Citește și: Dragul meu Preafericit, aurit și înțolit, ești fericit?

Mi-aș dori să vă zic că tot ceea ce ați citit este adevărat, dar nu e. Aceste articol este un pamflet și trebuie tratat ca atare.

La mulți ani de 1 Aprilie, Ziua Păcălelilor!

#News