Bădălău-Ciolacu

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, și-a anunțat susținerea, în nume personal, pentru Niculae Bădălău pentru un post de vicepreședinte la Curtea de Conturi, pentru Iulian Iancu la șefia ANRE și Eugen Teodorovic pentru conducerea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

„Propunerile noastre merg la comisii, comisia analizează, dar nu am nicio problemă în al susține și pe domnul Bădălău și pe domnul Iancu. Sunt opțiuni personale, nu ale partidului. Aş încălca legea dacă eu aş lua o hotărâre în CEx în ceea ce priveşte funcţiile. În Statutul PSD scrie foarte clar: orice funcţie politică se votează în CEx. Funcţiile de la Curtea de Conturi sau de la ANRE nu sunt funcţii politice”, a declarat Marcel Ciolacu după încheierea ședinței Comitetului Executiv al PSD. Acesta a mai spus că i-ar face mare plăcere să îl votez și pe Eugen Teodorovici.

Prin nominalizarea celor trei se poate spune că Marcel Ciolacu și-a asigurat voturi importante la Congresul PSD, eveniment în cadrul căruia actualul interimar din fruntea social-democraților va candida pentru funcția de președinte. Niculae Bădălău este unul dintre cei mai influenți oameni din PSD și se află în funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi din 2017.

Pentru poziția de de vicepreședinte la Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), nominalizarea lui Iancu nu este nici ea întâmplătoare. Actualul președinte al Comisiei de Industrii din Camera Deputațiilor, deputatul PSD, Iulian Iancu a fost propus vicepremier pe probleme economice de Viorica Dăncilă, însă a fost respins de președintele Klaus Iohannis. Deputatul PSD și-a dorit și în trecut o poziție la ANRE, însă în 2019, Marcel Ciolacu a negociat cu Victor Ponta numirea la vârful instituției a lui Marian Neacșu.

Hashtag News