Daniel Suciu, deputat PSD

Aflat vineri la Bistrița, deputatul PSD, Daniel Suciu a dat o serie de declarații din care reiese faptul că Guvernul Orban ar fi numit ilegal un număr de 24 de prefecți, sau cel puțin așa afirmă social democrații că s-ar fi întâmplat.

De altfel, menționează acesta, cei înlocuiți funcții de către Guvernul PNL ar fi depus deja plângeri, caz în care situația nu se soluționează în acest fel, urmând să se acționeze în instanță, mai exact să se apeleze instanței de contencios-administrativ, după cum scrie Agerpres.

„Din cei 28 de prefecţi care au fost numiţi aşa, noaptea ca hoţii, mulţi dintre ei, 24, au fost numiţi, din punctul nostru de vedere, ilegal. Ca un element de noutate, să ştiţi că cel puţin un aviz se dădea acolo, pe loc, de la Guvern, de pe un calculator aflat în sala unde se ţine şedinţa de guvern. Mulţi dintre ei nu puteau ocupa această funcţie, conform legii. (…) S-a făcut procedură prealabilă către Guvernul României, în care le-am atras atenţia să revină asupra acestor numiri, în caz contrar vom ataca în contencios-administrativ – atacă cei care au făcut plângerea prealabilă, cei interesaţi – şi eu vă spun că există riscul major ca instanţa de judecată să zică: ‘înapoi, băieţi, că nu e prea bine ce aţi făcut”, a declarat Daniel Suciu la Bistrița.

#News