Așa cum a amenințat în repetate rânduri, PSD a depus, până la urmă moțiunea de cenzură împotriva guvernului Orban. Despre acest subiect se discutase în prealabil și la CEX-ul acestora, însă, chiar și președintele partidului, Marcel Ciolacu dăduse semne în declarțiile sale cum că asta ar urma să se întâmple. Și iată că, într-adevăr s-a întâmplat, pentru că acum câteva momente, liderul PSD a anunțat că va depune, într-adevăr, această moțiune de cenzură.

„O să depunem o moțiune de cenzură împreună cu primii parteneri, cu grupul UDMR, și vă spun că va trece această moțiune de cenzură. Nu avem alt obiectiv decât să treacă această moțiune.

Nu vom intra în anticipate. Vom demonstra că avem capacitatea de a crea o nouă majoritate parlamentară. O singură condiție avem: să nu ne cereți să promovăm un membru de partid în funcția de prim-ministru. Vom căuta ca propunerea noastră să fie alta decât un membru de partid din interiorul PSD”, a declarat Ciolacu.

Marcel Ciolacu a ținut să menționeze că, deși predicțiile guvernului Orban s-ar fi concentrat în jurul deciziei finale, de a se organiza anticipate, că acest lucru nu se va întâmpla, întrucât anticipatele nu fac parte din planurile PSD.

În urmă cu puțin timp, Orban declara despre subiect:

„PNL susține alegerea primarilor cu jumătate plus unu dintre cetățenii care își exprimă votul. În urmă cu doi ani am inițiat un proiect de lege de conferire a unei legitimități a acestor primari prin impunerea obligației ca primarul să fie ales cu 50%+1. Acest proiect a fost parcat neregulamentar de BPuri la o defunctă comisie pentru a împiedica adoptarea proiectului de către plenul camerei deputaților. Ca atare, stimați colegi, am luat decizia de a ne angaja răspunderea în fața Parlamentului pe alegerea primarilor în două tururui”

#News