Un proiect controversat lansat la apă de către cei de la USR de curând ce prevederea chiar pedepse cu închisoarea pentru consumatorii de etnobotanice, a fost întors din drum de către președintele țării, Klaus Iohannis.

Așadar, acesta a dispus o reexaminare a proiectulu de lege, retrimițând proiectul înapoi în Parlament, pentru a fi reevaluat. Iohannis declară că această soluție legislativă ar fi în contradicție cu măsurile propuse de Strategia Națională Antidrog 2013-2020, însă și cu soluțiile propuse de forurile internaționale care se ocupă cu acest domeniu.

„Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, dependența de droguri este considerată boală cronică ce necesită asistență medico-psiho-socială specializată. În România, în prezent, serviciile de asistență medico-psiho-socială specializată răspund într-o măsură mică nevoilor persoanelor dependente de droguri și nevoilor de sănătate publică privind prevenirea transmiterii HIV/SIDA, hepatitelor virale B, C și TBC.”, se arată în această cerere de reexaminare trimisă de către președintele Iohannis.

Întreg textul cererii de reexaminare îl puteți citi dând click aici.

#News