Cum era de aşteptat, preşedintele naţiunii române nu a întârziat în declaraţii şi conversaţii cu reprezentanţii organizaţiilor de revoluţionari. După un moment de reculegere, președintele, la o meritată întâlnire de taclare cu reprezentanții organizațiilor de revoluționari, cu oficialități și cu omul de rând de pe teritoriul monumentului dedicat eroilor Revoluției din 1989, a transmis mesajul mult aşteptat de către toată lumea, dar uitat în nici mai puţin de o oră de către toţi cei care l-au ascultat.

Oameni au urlat, oameni au ţipat, oameni au ovaţionat, oameni au zbierat! „Institutul lui Iliescu”, sunt doar trei cuvinte… auzite…, puţine şi prea puţin fertile!

Coroana de flori, scuza unui erou!

Un bărbat a mulţumit lui Klaus Iohannis pentru „tot ce ai făcut pentru noi” şi i-a cerut să păstreze ţara „întreagă”.

„Asta garantat”, i-a răspuns Iohannis.

Garantat, nu promis, nu jurat, nu concis! Amăgirea cetăţeanului continuă să curgă. Pe patul de moarte continuă în strună. E răpus de un ciob şi de o revoluţie, dar el are un glas aruncat în tribune. Pe patul de moarte se ridică din condei, el spune, încearcă, dar glasul nu sună! Şeful statului încerca alinare şi spune: Române! Ai fost, dar eşti azi amintire!

Este deja o tradiție ca șeful statului să depună o coroană de flori în fiecare an. Sperăm însă, ca tradiţia dezamăgirii unui mandat să nu dăinuie la final de contract!

#news