Foto facebook

Ceea ce nu știe chiar toată lumea este că un computer tomograf asemenea acestuia despre care vă povestim acum ar putea depista orice urmă de infectare cu COVID-19, într-un timp record. Am zis că e cazul să încep cu această informație, pentru a sublinia cam cât de gravă e situația de față.

Răfuieli politice pe socoteala oamenilor

O comisie din subordinea Guvernului lui Orban refuză să elibereze o autorizație de funcționare pentru tomograful de la Matei Balș. De ce ar face cineva așa ceva, v-ați putea întreba? Mai ales acum, când situția e așa cum e iar cazurile încep din nou să crească? Probabil pentru că acel tomograf este dat cu titlu gratuit Institutului „Matei Balș” de către primarul PSD al Sectorului 1, Daniel Tudorache? Și știm cu toții că urmează alegerile și că liberalii au ales, mai pe față, mai pe la spate, s-o susțină pe userista Clotilde Armand.

Citește și: Previziuni astrologice de sector: pe zvonuri, partide și buletine

Răfuielile politice sunt normale – într-o oarecare măsură. Însă nu atunci când vorbim despre sănătatea oamenilor, pentru că atunci devine crimă organizată cu o pojghiță politică.

În plus, nu era vorba că pe vreme de pandemie încercăm să ne ajutăm cu toții între noi, fie pesediști, fie peneliști, fie useriști? Boala nu te alege în funcție de culoarea politică. Astfel, dacă Daniel Tudorache a făcut ceva bun, bețele în „roate” nu-și au rostul. În plus, devin extrem de periculoase.

Pe partea cealaltă, Arafat scrie:

“Azi, colegii de la Serviciul Judetean de Ambulanta Olt isi iau ramas bun de la un medic care a lucrat in cadrul serviciului respectiv, dupa ce a pierdut lupta cu COVID 19. Tot azi, politistii de la IPJ Olt isi iau ramas bun de la un coleg politist care a cazut victima virsului SARS-COV 2. Recent ne-am mai luat ramas bun de la un coleg pompier din Constanta si doi colegi ambulantieri din Suceava, cazuti la datorie tot din in urma infectarii cu virusul SARS-COV 2.

In ultima perioada am asistat la discutii si atacuri pe retelele de socializare, si in media, in care personaje care nu au niciun habar ce inseamna medicina, ce inseamna pandemia si ce inseamna virusul cu care ne confruntam pun la indoiala actiunile medicilor si ale autoritatilor fara sa stie ce inseamna poregatire si raspuns in astfel de situatii, sau ce inseamna asumarea raspunderii de catre cei care iau deciziile cele mai grele in aceasta perioada.

Invit pe cei care pun la indoiala situatia in care ne aflam, mai ales cei care spun insistent ca este vorba de o ‘farsa’, sa priveasca in ochi familiile celor cazuti la datorie, si sa le spuna direct ca rudele lor au cazut la datorie din cauza unei ‘farse’!

Condoleantele mele familiilor!”, declară Raed Arafat.

Citește și: Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus începerea procesului în care Sebastian Vlădescu este acuzat de luare de mită

#News