Și Gușă se întreabă dacă Șora mai este viu și lucid

Ba chiar are o îndoială privind luciditatea lui Pleșu sau a lui CTP

Analistul politic Cozmin Gușă se alătură demersului făcut de publicistul Ion Cristoiu, prin care se cere un „semn de viață” din partea soției lui Mihai Șora, pe care cei doi o suspectează că este persoana care scrie „diverse” pe contul de socializare al filozofului ce în curând va face 105 ani. De altfel, întreaga poveste a pornit de la faptul că Șora a criticat numirea generalului (r)  Nicolae Ciucă, premier desemnat pentru formarea unui guvern cu care România să iasă din crize.

„Cristoiu cere examen de elocință și transparență referitor la Șora! Eu l-aș completa cerând același lucru referitor la Andrei Pleșu (n.r. 73 ani) și CTP (65 ani), cazuri similare cu Șora în ceea ce privește damele #-iste și mult mai tinere, care-i însoțesc în viață și le dictează opiniile. Muuulteeee s-ar lămuri atunci…”, a scris Cozmin Gușă pe „Când ai 105 ani, oriunde te duci, o vezi pe aia cu coasa”

Atât i-a trebuit lui Ion Cristoiu (73 de ani), care l-a luat în „bășcălie” pe filozof. „Mihai Șora are 105 ani. Eu vă întreb: dumneavoastră știți ce înseamnă să ai 105 ani? Să ai 105 ani înseamnă că ești aproape o legumă. Nu te ajută organismul, oricât ai încerca. La 105 ani cred că ai pamperși, că n-ai cum. Când ai 105 ani, oriunde te duci, o vezi pe aia cu coasa, puterile te lasă, nu ai dinți. Textul lui a fost preluat de toată rețeaua din presă, rețeaua lui Kovesi. Dacă ați avea 105 ani, v-ar preocupa numirea lui Ciucă? Doamne, Maica Domnului! Domnul Șora are o soțioară. E cu 56 de ani mai tânără. E ca și cum eu aș fi căsătorit cu una de 17 ani”, a afirmat Ion Cristoiu, în vlogul de joi, 21 octombrie.

Mai mult, acesta întreabă retoric. „Sunteți siguri că Mihai Șora mai trăiește?”, lansând totodată o  provocare soției lui Șora, aceea de a face un video în care filozoful să apară cu un ziar recent pentru a se verifica într-adevăr că mai trăiește. „Să îl văd că vorbește coerent, iar atunci, eu îmi cer scuze stimatei doamne mai tinere cu 56 de ani că am îndrăznit să cred că Mihai Șora nu mai există”, a mai spus publicistul.

Citește și: Secretul lui Mihai Șora